10 dingen die je nog niet over mascara wist!

Je stopt flink veel tijd in het creëren van de perfecte make-up look. Je bent bijna klaar en dan… Hangt er zomaar een flinke zwarte klont tussen je wimpers! Arghhh… We know all about it! Deze is voor de mascara junkies en de mascara groentjes onder ons…

10 dingen die je nog niet over mascara wist!

1. Houdbaarheid

Denk even na: hoelang is het geleden dat je voor ’t laatst mascara hebt gekocht? Als je je dat niet meer kunt herinneren dan is het hoogstwaarschijnlijk té lang geleden. Yep, ook mascara heeft een bepaalde levensduur (lees: maximaal drie maanden). Wat er na een paar maanden mee gebeurd? Uitdroging, een explosie van bacteriën en een flinke kans op een ooginfectie. Om je mascara zo lang mogelijk goed te houden bewaar je deze op kamertemperatuur en zorg je ervoor dat het potje altijd goed gesloten is.

2. Laagjes

Wist je dat je verschillende mascara’s over elkaar heen kunt gebruiken? Breng een laagje verlengende mascara aan en gebruik daar overheen bijvoorbeeld een mascara die zorgt voor extra krul. Dubbel effect! Let op: breng nooit meer dan twee of drie laagjes aan (anders krijg je van die vieze spinnenpoten of klontjes!). Ben je toch wat te enthousiast geweest? Gebruik een oud, schoon borsteltje of een tandenborstel om de overtollige mascara en klontjes te verwijderen.

3. Reinigen

Geen zin om je mascara te verwijderen voor het slapen gaan? Na het lezen van dit artikel máák je daar voortaan zin voor. Slapen met make-up op is namelijk slechter voor je ogen dan je denkt…

4. Zigzaggen

De juiste manier om mascara op te brengen, is door van links naar rechts zigzaggende bewegingen te maken en zo omhoog te werken. Het zigzaggen zorgt ervoor dat de mascara niet klontert en dat je wimpers voller én langer lijken. Ben je klaar? Hou het borsteltje voor je ogen en ‘knipper’ met je wimpers over het borsteltje.

5. Babypoeder

Wanneer je babypoeder tussen de eerste en tweede laag mascara gebruikt, gaan je wimpers voller en langer lijken. Fijn!

6. Eyeliner

Geen eyeliner bij de hand? No problem! Dan gebruik je toch gewoon je mascara? Ga met een vlak penceeltje langs het borsteltje van je mascara en teken hiermee een lijn boven je ogen. Je kunt je mascaraborstel zélfs gebruiken om je wenkbrauwen mee te shapen! Zo creëer je heel simpel een magazine-waardige beauty look!

7. Uitdroging

Is jouw mascara uitgedroogd? Stop ‘m in een bakje heet water of gooi een paar oogdruppels in het potje voor een quick fix!

8. Buigzaam

Buig de kop van je mascaraborsteltje naar voren. Zo wordt het makkelijker om mascara in je ooghoeken op te brengen. Bovendien heeft de manier van je mascaraborstel vasthouden ook invloed op de shape van je wimpers: wanneer je je borstel horizontaal vasthoudt krijg je meer volume, maar wanneer je ‘m verticaal vasthoudt krijg je langere, natuurlijke wimpers (of je wisselt gewoon lekker af!).

9. Afvegen

Bij nieuwe mascara zit er meestal véél te veel mascara op het borsteltje. Dit zorgt voor plakkende wimpers en klontjes. Veeg je borsteltje voor het opbrengen even schoon met een tissue en je bent van je overtollige mascara af.

10. Waterproof

Doe een laagje waterproof mascara bovenop je laagje ‘gewone’ mascara. Op deze manier blijft je mascara beter zitten, maar is het evengoed makkelijk te verwijderen aan het einde van de dag.

P.S. Zo doe je je make-up met alleen oogschaduw!