10 keer de betekenis van merknamen!

Elke week (minimaal) slenteren we door de winkelstraten op zoek naar de knapste items waar ons modehart sneller van gaat kloppen. Dit geldt niet alleen voor fashion, ook andere producten willen we hebben, hebben, hebben!!! Maar ladies, het is tijd om niet alleen domweg items in je winkelmandje te gooien, maar iets meer informatie te verkrijgen over merknamen. Want weet jij wat bijvoorbeeld Coca-Cola betekent?

Coca-Cola
Cola komt van kolanoten, maar de bedenker van cola, John S. Pemberton, vond de letter K niet mooi en maakte er een C van.

ASOS
De naam ASOS staat voor: As Seen On Screen. Het bedrijf is oorspronkelijk opgericht om items te verkopen wat celebrity’s droegen en dus letterlijk As Seen On Screen. De bedrijfsnaam werd al snel door klanten afgekort als ‘ASOS’. Hierdoor werd het personeel geïnspireerd om het bedrijf officieel deze naam te geven.

Starbucks
Starbucks had eerst een andere naam: Peqoud’s. Dit is de naam van het schip uit het boek Moby Dick. Uiteindelijk is de naam veranderd in Starbucks, vernoemd naar Starbuck, de eerste stuurman van het schip Peqoud.

Adidas
Adolf Dassler was de bedenker van het populaire sportschoenen merk. Adidas is simpelweg een combinatie van zijn bijnaam Adi en de eerste drie letters van zijn achternaam.

Ben & Jerry
De oprichters van het heerlijke ijs bestaan echt. Nadat ze elkaar, na de middelbare school, uit het oog verloren kwamen ze elkaar jaren later weer tegen. Toen besloten ze samen een ijsbedrijf te beginnen. Over de naam van het bedrijf hoefden ze niet lang na te denken!

Nike
Nike is opgericht onder de naam Blue Ribbon Sports in 1964. Veertien jaar later werd de merknaam veranderd naar Nike, dit is de Griekse godin van de overwinning. Wist je trouwens dat je Nike uitspreekt als nei-kie?

Fanta
De directeur van Coca-Cola Duitsland vroeg zijn werknemers hun fantasie te gebruiken voor een nieuwe naam. En fantasy was het juiste woord. Zo is de naam ontstaan.

Acne Studios
Acne Studios was oorspronkelijk een onderdeel van Acne, een creatief collectief bedrijf dat is gericht op film, productie, reclame en grafische vormgeving. Het is een afkorting voor: Ambition to Create Novel Expressions. Toen de onderneming zich ging scheiden ontstond Acne Studios.

Nivea
De naam Nivea is niet erg vergezocht, het betekent namelijk sneeuwwit (net als de kleur) in het Latijns.

Miu Miu
Sinds 1913, het jaar waarin Prada werd opgericht, is het modehuis altijd in de familie gebleven. Het werd overgenomen door Mario Prada’s dochter: Miuccia. Zij lanceerde de zus van het merk en noemde het Miu Miu. Die naam is weer vernoemd naar haar bijnaam in haar kindertijd.

READ NEXT:
De allermooiste schoenen op ASOS!
8 dingen die je met wodka kunt doen zonder het op te drinken
20 handige weetjes over sport en voeding

Source: Victoria Tornegren