10 redenen waarom we NU Belle en het Beest willen zien!

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, één van onze favoriete Disney sprookjes komt opnieuw tot leven in een live-action versie. Beauty and the Beast, oftewel: Belle en het Beest komt hier 29 maart in de bioscopen. Met Emma Watson als Belle en Dan Stevens als het beest moest dit wel een succes worden, en dat is het ook.

We hebben de trailer gezien, er alles over gelezen en wij zijn al helemaal overtuigd. Wij gaan hier sowieso heen. En jij wil dit ook zien!

1. Omdat het alweer 26 jaar geleden is dat de animatiefilm uitkwam

Feel old yet? Juist daarom moet je hierheen. Dan kun je je weer even voelen alsof je op de basisschool zit, maar dat is niet de enige reden. Er is meer:

2. De film leert je ‘wees sterker dan je grootste angst’

Ja, behalve een aantal fijne staaltjes acteerwerk en een heerlijk liefdesverhaal, kun je ook nog een levensles uit deze film halen. Belle is doodsbang voor het beest, maar blijft bij hem omdat ze haar vader wil redden. Uiteindelijk kijkt ze verder dan het beest zijn angstaanjagende uiterlijk en komt ze erachter dat hij eigenlijk een vriendelijke prins is.

3. De prachtige filmset waar de film zich afspeelt

Het decor van de film is tot in de puntjes perfect verzorgd. Van het kasteel tot het dorpje. Oh, en het pratende en dansende servies niet te vergeten!

4. Emma Watson en haar fantastische acteerkunsten

We kennen haar natuurlijk allemaal als Hermelien uit Harry Potter en daar heeft Emma al laten zien wat ze kan. Dat laat ze met haar optreden in Belle en het Beest nogmaals zien, misschien nog wel beter, als we de trailer mogen geloven.

5. Liefdesverhaal

Wat is er nou beter dan heerlijk wegzwijmelen bij een romantische film? Wegzwijmelen bij de EERSTE romantische film die je ooit gezien hebt natuurlijk. Want dat is wat Belle en het Beest is, en was. Jeugdsentiment!

6. De film leert ons dat liefde niet alleen om ‘looks’ gaat

Wisten we natuurlijk al, maar de film is gewoon weer een reminder. Kijk niet alleen naar de buitenkant. Tenzij je Ed Westwick A.K.A Chuck Bass, of Ryan Gosling tegenkomt natuurlijk. Dan mag het.

7. De soundtrack

John Legend en Ariana Grande hebben de soundtrack opgenomen. En laat ons je één ding zeggen, de combinatie van die twee stemmen zijn sprookjesachtig. Ook bevat de film een soundtrack van Celine Dion. Wij kunnen niet wachten om dit te horen!

8. Je favoriete pratende servies is ook weer van de partij

Lumière, Mrs. Potts, Cogsworth, Plumette, Madame de Garderobe en Chip zijn er ook weer bij!

9. Critici hebben tot nu toe bijna alleen maar positieve reviews geschreven over de film

TIME filmcriticus Stephanie Zacharek noemde de film ‘wonderbaarlijk’. En Rotten Tomatoes (een filmrating site) geeft de film nu al een rating van 71%.

Need we say more? Heeft Disney ons ooit teleurgesteld? Omdat we nog héél even moeten wachten, 12 dagen om precies te zijn, hebben we hier alvast de trailer voor je!

MEER Disney?
4 redenen waarom jij nu naar Disneyland moet gaan!
Deze Disney films zijn geweldig en moeten nog uit komen!
OMG: er zijn Disney emojis!

 

Photo credits: Screen Rant