10 tekenen dat je lijdt aan een shopverslaving

Shoppen is fijn, dat weten we best. Wat kunnen we gelukkig worden van een nieuw paar schoenen (soms zelfs een beetje te veel), de opening van een nieuwe winkel of het moment dat de sale in alle hevigheid losbarst. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat shoppen zelfs hartstikke gezond is en aangezien we geloven in ‘healthy is the new sexy‘ dragen we natuurlijk graag ons steentje bij door regelmatig de stad in te duiken. Het kan echter ook de spuigaten uitlopen en dan ligt een serieuze shopverslaving op de loer. Of is het al te laat? Hieronder vind je 10 tekenen die wijzen op een shopverslaving. Zeg eens eerlijk: ben jij een echte shopaholic?

10 tekenen dat je lijdt aan een shopverslaving

  • Heeft je vriend/vriendin/broer/zus/buurvrouw een nieuw kledingstuk? Jij weet precies waar het vandaan komt en hoe duur het was. Knap kledingstuk dat aan jouw aandacht ontsnapt.
  • De zin ”Ik heb niks om aan te trekken” komt heel vaak uit jouw mond, terwijl je kast uitpuilt van alle kleding die je hebt. Misschien een idee om een keer je kast te organizen?
  • Je hebt in de loop der jaren al een heel scala aan excuses verzameld. Van ‘het was in de sale’ tot ‘dit had ik al héél lang achter in de kast liggen’, jij hebt altijd een antwoord klaar als mensen je vragen of je nu alwéér iets nieuws hebt.
  • Je vindt regelmatig kledingstukken in je kast waarvan je vergeten was dat je ze überhaupt had. Wat je overigens helemaal niet erg vind, zo heb je immers twee keer plezier van je aankoop.
  • Je shopt overal. Op je werk, tijdens het avondeten, op de wc enz. Je wilt het liefst de hele dag online winkels bekijken om te zien of er weer iets nieuws bij is gekomen.
  • Je kan echt NIET sparen. Wanneer je jezelf voorneemt om een maand minder geld uit te geven zijn er altijd wel weer die ene perfecte laarsjes, of dat geweldige jurkje die je moet kopen.
  • Je mailbox zit altijd bomvol met nieuwe mails. Niet omdat je zo populair bent of omdat je veel werkmails krijgt maar omdat je je aangemeld hebt bij ál je favoriete webshops (en dat zijn er nogal wat) zodat je nooit een aanbieding of de nieuwste items mist.
  • Je hebt altijd te weinig kastruimte. Je hebt je slaapkamer inmiddels omgebouwd tot inloopkast, er zijn al heel wat keukenkastjes opgeofferd om ook kleding in op te bergen en zelfs in de berging staan dózen met kleding en schoenen. Te veel kleding? Nee. Simpelweg te weinig ruimte. (Misschien zijn deze tips wat voor jou!)
  • Je kan niet zonder Afterpay. Deze uitvinding lijkt wel speciaal voor jou gemaakt. Je kan alle kleding kopen die je leuk vindt zonder vooraf te betalen en als het niet goed zit stuur je het gewoon terug. Perfect toch?
  • Tijdens het lezen van dit stuk heb je minstens twee webshops bekeken én heb je je verheugd op je volgende bezoek aan je favoriete winkel. Wat nu direct plaats gaat vinden.

P.S. Manon lijdt ook aan een verslaving maar ze schaamt zich er niet voor. Kijk snel hier!

 

READ NEXT
De mooiste winteraccessoires die je nu wil shoppen
Het basic item dat je in bulk mag shoppen
Mooiste items uit de nieuwe collecties