19 films voor een heerlijk avondje à la Bridget op de bank

Niets is zo heerlijk als op de bank wegzwijmelen bij een romantische komedie. Ook wij kunnen geen genoeg krijgen van die heerlijke romcoms. Wist jij al dat het kijken van romantische films goed is voor je brein, je lichaam én je relatie? Lees het hier!

Enfin, wij delen onze verslaving natuurlijk graag met jullie. Daarom hebben wij de aller-aller-allerleukste romcoms voor je op een rijtje gezet. Oh, en (bijna) al deze fantastische films zijn gewoon te vinden op Netflix. Laat die romcom-marathon maar beginnen!

1. Happy Anniversary

De nieuwste Netflix-film met veel potentie. Wij hebben hem natuurlijk al gezien. De film is grappig en luchtig geschreven. Veel momenten in de film zijn herkenbaar wat het een eenvoudige wegkijk-film maakt. Perfect voor in dit rijtje dus.

2. The Holiday

Nadat Amanda’s relatie op de klippen is gelopen, wil ze er tijdens de feestdagen even helemaal uit. Wat toevallig! Iris, een journaliste die al jaren smoor is op een collega, wil exact hetzelfde na de bekendmaking van zijn verloving met een ander. Zij wisselen van huis. Amanda belandt in een met sneeuw bedekt klein dorpje in Engeland, terwijl Iris haar plaats inneemt in een vila in het zonovergoten Hollywood. Natuurlijk komen beide dames onverwachts een nieuwe liefde tegen.

3. What to expect when you’re expecting

Het ouderschap… fantastisch, spannend en een gekkenhuis. Je kan maar beter op alles voorbereid zijn. Een hilarische romantische komedie over wat je kunt verwachten als je in verwachting bent, met een cast waar je u tegen zegt.

4. The tourist

Houdt je vriend niet van cheesy? Kies dan deze film. Je zult de film niet meteen door hebben want er zitten een paar leuke verassingen in. The tourist heeft al helemaal een top acteur en actrice in de cast zitten. Jawel: Johnny Depp en Angelina Jolie hebben in deze film de hoofdrol. Er vindt een kat-en-muisspel plaats in de film en hij is zowel spannend als grappig. Maar de prachtige locaties in Venetië en Parijs maken de film ook nog wel een beetje romantisch: en dat is leuk voor jou.

5. Wall-E

Nu denk je misschien niet meteen aan romantiek, maar toch komt dit er zeker in terug. Wall-E en EVE worden verliefd en de romantiek tussen twee robots in deze film is gewoon geweldig. De film heeft zelfs nog een achterliggende boodschap en is daarnaast ook erg grappig. Kinderachtig is hij zeker niet, het is een must see wat animatiefilms betreft.

6. P.S. I love you

Zodra de film start kruipen wij al in elkaar. Het liefdesverdriet van de hoofdrolspeelster is direct voelbaar en vooral omdat haar man zo ontzettend leuk was. Want hij is inmiddels overleden en hij helpt haar eroverheen te komen. Meeslepend, tragisch en feel good tegelijk.

7. It’s complicated

De scheiding is een jaar of tien geleden Jane lijkt het eindelijk aardig voor elkaar te hebben. Ze woont in een schitterend huis in – met uitzicht op zee – en is eigenaresse van een bakkerij waar ze de meest verrukkelijke bakkels maakt. Haar leven wordt behoorlijk op z’n kop gezet als ze met haar ex-man Jake in bed belandt. Wat NU? Jane wordt gespeeld door Meryl Streep, gegarandeerd lachen.

8. Letters to Juliet

Sophie zou in de wolken moet zijn, verloofd en op een romantische trip naar Verona. Maar in Verona aangekomen heeft haar verloofde meer aandacht voor de plaatselijke delicatessen. Alleen zwerfend door Verona komt Sophie een verloren liefdesbrief op het spoor van de inmiddels zestig-jarige Claire. De brief is vijftig jaar geleden geschreven maar toch besluit Sophie terug te schrijven. Niet bedenkend dat Claire de volgende dag met haar kleinzoon op de stoep zou staan, om opzoek te gaan naar haar verloren liefde Lorenzo.

9. The break-up

Een nietsbetekenende ruzie leidt tot een breuk. Wat volgt een bikkelharde strijd om hun appartement. Met in de hoofdrol Jennifer Aniston en Vince Vaughn. Hoeven we verder niks aan toe te voegen, toch?

10. How to lose a guy in 10 days

Hij legt een wedje met zijn collega’s dat hij in tien dagen tijd een vrouw hotel de botel op hem kan laten worden. Maar laat hij nou net dat wedje leggen op de verkeerde: een journaliste met een eigen agenda. Zoals de titel al doet vermoeden probeert zij in 10 dagen iemand te dumpen. Precies het tegenovergestelde dus, en dat zorgt voor genoeg plezier.

11. Notting Hill

Girls love grey... Heeft deze film nog uitleg nodig? Na een toevallig ontmoeting krijgt de Engelse boekenhandelaar een romance met Hollywood-icoon Anna. Wat zorgt voor de nodige hilariteit en ‘oopsy Daisy’-momenten. De tekst kunnen wij inmiddels uit ons hoofd maar toch mag deze romcom niet ontbreken in het lijstje.

12. Soof (deel 1 en 2)

Met haar onhandigheid, gekke trekjes, drankgebruik en rookverslaving is Soof omgedoopt tot de Nederlandse versie van Bridget Jones. En minstens zo leuk! Chaos alom, huwelijk in de sleur (denk geen tijd en een man die het liefst de hele dag in zijn oude joggers rondhuppelt) en de 40 in zicht. Dan komt Soof de jonge, charmante, danser Jim tegen.. Lachen gieren brullen!

Geen Netflix? Of alles al gezien? Kijk dan nu deze films:

1. Crazy, stupid love

Dit is een echte klassieker. Liefde staat in deze film helemaal centraal, hoewel sommige personages een blauwtje lopen heeft de film wel een mooi einde. De (soms foute) liefde en romantiek tussen meerdere koppels van hele verschillende leeftijden laat zich blijken. De connecties tussen de personages zijn ook erg grappig en de liefdesverhalen lopen al snel samen. De film is zowel geestig als sappig en ontroerend. Het is onmogelijk om deze film te kijken zonder weer opnieuw verliefd te worden. Hij staat niet voor niets bovenaan dit lijstje.

2. 50 First dates

Blijft je vriend je vertellen dat je zo vergeetachtig bent? Of vergeet hij zelf altijd alles? Kijk dan deze film. Pak er een bak popcorn bij, maak een lekker plekje op de bank en genieten maar. Deze Adam Sandler flick maakt jullie vast en zeker aan het lachen, hem ook. De cast bestaat uit een paar bekende acteurs, Rob Schneider als acteur in de film maakt het een ware komedie. De film gaat over een man die verliefd wordt op een vrouw met geen korte termijn geheugen, ze heeft dit verloren na een ongeluk. De man moet er voor zorgen dat ze keer op keer, ofwel iedere dag opnieuw, verliefd op hem wordt. Kan je vriend misschien nog wat van leren 😉

3. 500 days of Summer

Deze film zit waarschijnlijk vol met herkenbare momenten voor jullie, het verhaal is erg realistisch. De film kijkt makkelijk weg en heeft een best verrassend einde! De liefde is niet altijd even makkelijk, maar wel heel mooi. 500 Days of Summer is ook een hele leuke romantische komedie. We willen niet te veel spoilen, deze moet je gewoon vanavond nog kijken.

4. Silver linings playbook

De film heeft mega veel prijzen en nominaties gewonnen. Alleen daarom zou je de film al moeten kijken. In deze film draaien een man en vrouw erg om elkaar heen, hij wilt maar niet beseffen dat hij verliefd op haar is. Je leeft ontzettend met de personages mee en al snel kan je je ogen niet meer van het beeld af houden. Jennifer Lawrence en Bradley Cooper spelen hun rol geweldig. Het is een romantische en tragische film, maar grappig is hij zeker ook.

5. La La Land

De film waar iedereen het over had vorig jaar, La La Land. Pure romantiek! Hierbij geldt wel: Hate it or love it. De film is geschoten in een musical setting. Er worden dus liedjes gezongen en de film zit vol met flash mobs. Maar romantisch is het zeker en de film zit ijzersterk in elkaar. Hij krijgt niet voor niets een 8,2 op IMDB. Kijken dus.

6. Remember Me

Als je heerlijk wegzwijmelt bij het zien van Robert Pattinson (zelfs als hij een vampier is), dan MOET je deze film zien. Het is mooi, romantisch en tragisch. Het einde van deze film is onbeschrijflijk, heeft een zieke plot twist en maakt je gegarandeerd aan het huilen. Heerlijk, toch?

Bonus: The Notebook

Ja, wat dacht je dan. Deze mag toch echt niet in dit lijstje ontbreken? Als je deze film nog niet hebt gezien, kan je deze het beste aanzetten.

Televisie, laptop of tablet aan en GO!
De Netflix series die je NU wil gaan kijken

Let’s have the time of our life!
Dansfilms waar je sowieso happy van wordt

Jane The Virgin seizoen 3 en nog veel meer!
Deze series en films komen in april online op Netflix