We kunnen het je niet vaak genoeg vertellen: blijf zoveel mogelijk water drinken. Er zijn genoeg redenen om water te drinken. Water hydrateert de huid en zorgt ervoor dat je huid er niet dof uitziet. Water is ook de remedie tegen acne én water helpt om af te vallen. Je doet natuurlijk je uiterste best om die 2 liter water per dag te halen, maar soms lukt het gewoon niet. Daarom geven wij je wat handige tips om wél aan die 2 liter per dag te komen.

Koop allereerst een fles waar je blij van wordt
Een standaard flesje van de Albert Heijn nodigt niet erg uit om te drinken. Schaf daarom een leuke fles aan! Daarvoor geldt natuurlijk: hoe meer erin past, hoe beter. Handig is om een fles te kopen van 0,5 liter. Zo weet je dat je deze fles minimaal 4x per dag leeg moet drinken om aan de 2 liter te komen.

Drink als je wakker wordt meteen water
Je verliest ’s nachts veel vocht, maar je neemt geen vocht tot je. Neem daarom ’s ochtends meteen een glas water. Dat geeft energie in de ochtend en zo begin je extra vroeg aan je doel.

Schaf een app aan
Om tijdens onze drukke banen en sociale verplichtingen ook nog bij te houden hoeveel water je hebt gedronken, kan een beetje teveel worden. Download dan een app! Met minder dan 5 taps op je scherm houd je het al bij.

Eet water
Niet letterlijk natuurlijk. Eet producten waar (veel) water inzit. Komkommer en watermeloen zitten vol met water. Als je deze producten (dagelijks) eet, krijg je toch onbewust water binnen.

READ NEXT:
Mineraal water vs. kraanwater
Healthy snacks om mee te nemen als je veel reist
Recept: healthy lunch salades

Source: Lap
(Visited 327 times, 1 visits today)