Heb jij binnenkort een dinner-date met je vrienden bij jou thuis? Dan zit jij misschien wel met je handen in het haar. “Wat ga ik maken?” Of nóg belangrijker: “Hoe zorg ik ervoor dat het snel klaar is?” In deze heerlijke 20 minuten recepten geven wij jou genoeg inspiratie om een voor-, hoofd- én nagerecht te kunnen bereiden in een uur tijd. Eet smakelijk!

Bruschetta met avocado en parmaham (4 personen)
De ingrediënten:
1 ciabatta brood

1 teen knoflook
4 plakjes parmaham
125 gram ricotta
1 eetlepel pesto
1 avocado
1 eetlepel limoensap
Peper


Keukengerei:

Een koekenpan
Een snijplank

Bereidingswijze:
Snij het ciabatta brood in stukjes en sprenkel op ieder stukje brood een beetje olijfolie. Verhit de pan en bak de stukjes brood totdat ze krokant zijn. Meng de ricotta met een eetlepel pesto en snijd de avocado in kleine stukjes. Doe daar het limoensap en een snufje zout bij. Smeer de pesto-mix op het broodje en leg de avocado-stukjes er bovenop. Maak het geheel af door er een plakje ham op te doen. Voilà!

 

Noedels met chorizo (4 personen)
De ingrediënten:
250 gram noedels

100 gram doperwten
100 gram chorizo
2 rode uien
2 dl groentebouillon
2 rode puntpaprika’s
1 avocado olie
Peper
Zout

Keukengerei:
Een steelpan en wok
Een snijplank

Bereidingswijze:
Snijd de chorizo in plakjes en blancheer de doperwten 2 minuten in gezouten water. Giet er vervolgens koud water overheen zodat ze ‘schrikken’. Laat het geheel goed uitlekken in een vergiet. Pel de uien en snijd ze in fijne blokjes. Spoel vervolgens de paprika’s af, verwijder de pitjes en snijd ze daarna in dunne ringen.

Kook de noedels gaar, giet ze af en spoel de noedels dan af met koud water. Verhit vervolgens 2 eetlepels olie in een wok en bak de chorizo 1 minuut aan beide kanten. Haal daarna de chorizo uit de pan en leg de ui en paprika erin. Breng het op smaak met wat peper en zout en giet daarna de groentebouillon erbij. Laat het ongeveer 5 minuten sudderen. Doe daarna de doperwten en noedels erbij en laat het nog even goed doorwarmen. Als alles op de borden ligt, doe je de chorizo er al laatste op. Aan taaaaafel!

 

Champignons met mozzarella en tomaat (4 personen)
De ingrediënten:
250 gram cherrytomaten

125 gram mozzarella balletjes
750 gram grote champignons
2 el balsamicoazijn
2 teentjes knoflook
Oregano (blaadjes van 5 takjes)
Olijfolie
Zout
Peper

Keukengerei:
Ovenschaal

Bereidingswijze:
Verwijder de steeltjes van de champignons en hol de champignons voorzichtig uit. Hak daarna de knoflook fijn en halveer de cherry tomaten.

Fruit de knoflook met wat olijfolie in een pan en voeg de champignons toe. Bak dit ongeveer 5 minuten. Doe de oreganoblaadjes, peper en zout erbij voor de smaak. Als de champignons klaar zijn, voeg je de mozzarella toe. Sprenkel er nog een paar druppels balsamicoazijn overheen. Leg de champignons in een ovenschaal en doe de tomaten erbij. Stoof het nog een paar minuten en je hebt een heerlijk bijgerecht!

 

Banana dessert (4 personen)
De ingrediënten:

Vanille ijs
4 eetlepels boter
200 gram bruine suiker
150 ml bruine rum
8 bananen

Keukengerei:
Een koekenpan

Bereidingswijze
Doe de boter, suiker en rum in een koekenpan en zet dit zachtjes aan totdat het kookt. Haal ondertussen de schil van de banaan en snij ze in de lengte en breedte doormidden. Doe de bananen bij de mix van boter, suiker en rum in de koekenpan. Laat dit maximaal 2 minuten doorwarmen. Doe ondertussen een bolletje ijs in een kom, leg de bananen ernaast en giet de saus erover. Yummmm!

READ NEXT:
#SkinnySunday recepten
3x pizza, maar dan anders!
Recept: Chocolade bananenbrood

 

(Visited 319 times, 1 visits today)