Wie houdt er nou niet van pizza? Wij zijn echte pizza lovers en zouden het liefst iedere dag pizza eten. Enne, dat kan ook gewoon vanaf nu, want met deze 3 x pizza maar dan anders, eet je ook nog een beetje gevarieerd (echt hoor!). Ondanks je waarschijnlijk nooit uitgekeken raakt op de oude vertrouwde pizza, is een keer een ander soort pizza proberen ook de moeite waard!

 

Gebakken aardappelschil pizza

Ingrediënten:

– Gebakken aardappelschillen
– 4 middelgrote roodbruine aardappelen, geschrobd
– Olijfolie
– Zeezout
– 1 kop dikke pasta of pizzasaus
– Ongeveer 1,5 kopje mozzarella kaas
– 16 plakken pepperoni (of salami)
– Versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de aardappelen op een grote bakplaat en bak ze vervolgens 40 tot 50 minuten. Haal ze daarna uit de oven en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen doormidden en hol ze uit en bestrijk de aardappel van binnen en buiten met olijfolie en breng ze op smaak met wat zeezout. Bak ze vervolgens in de oven voor gedurende acht tot tien minuten per kant totdat ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Vul ze dan met twee eetlepels van de pasta of pizzasaus en bestrooi ze met de mozzarella, versgemalen zwarte peper en peperoni (of salami). Plaats de aardappelschillen weer op een bakplaat en bak ze vervolgens ongeveer 15 tot 16 minuten totdat de kaas is gesmolten. Bon appetit!

 

Pizza sandwich

Ingrediënten:
– 2 sneetjes volkoren brood
– 2 theelepels zachte boter
– 1 eetlepel pizzasaus
– 6 sneetjes pepperoni of salami
– 4 eetlepels mozzarella

Zo maak je het:
Smeer de boter aan een kant van elk sneetje brood met de boter. Op de kant zonder boter smeer je wat pizzasaus overheen en bestrooi het met wat mozzarella, de pepperoni en vervolgens daar weer wat mozzarella overheen. Dan leg je een ander sneetje met de pizzasaus op het andere broodje met de beboterde kant aan de buitenkant. Bak het in een pan op middelhoog vuur met de beboterde kant dus in de pan en bak ze voor 4-6 minden per kant goudbruin. Je kunt deze versie natuurlijk ook met je tosti-ijzer maken!

 

Pizza tortilla

Ingrediënten:
– 8 tortilla’s
– Mozzarella kaas (geraspt)
– Plakjes pepperoni of salami
– Pot pizza saus
– Optioneel: voeg iets extra’s toe wat je lekker vindt zoals olijven, tomaat en ui.

Zo maak je het:
Verhit een koekenpan en bak de pepperoni hierin krokant. Laat ze dan op wat keukenpapier uitlekken. Bestrijk elke tortilla met een dun laagje van de pizza saus en strooi de mozzarella er op. Beleg het met de pepperoni en eventueel ui etc. Strooi daar weer mozzarella overheen en leg dan een tortilla bestreken met de pizzasaus met de saus naar beneden op de bestrooide tortilla. Leg de tortilla in de pan en bak ‘m 3-5 minuten aan iedere kant totdat de kaas gesmolten is en de tortilla knapperig is. Snijd in vieren en serveer met een dipsaus. Heerlijk!

READ NEXT:
Zo lang duurt het voordat je pizza eraf hebt gesport
Makkelijke recepten van overgebleven eten!
Heerlijk recepten met maar 2 ingrediënten

 

(Visited 469 times, 1 visits today)