4 dingen die jij onbewust doet en je haar kapot maken!

Wij vrouwen besteden zo’n 10 dagen per jaar aan het creëren van de perfecte coupe. Droog, pluizend haar is dan ook een nachtmerrie voor vele. Maar er zijn kleine dingen die je waarschijnlijk iedere dag doet die je haar zonder dat je het weet beschadigen. Wij hebben voor jou een lijst met de hair killers, waar jij mee moet stoppen!

1. Natuurlijk laten opdrogen
Dat hitte slecht is voor  je haar is natuurlijk wel duidelijk. Maar wist je dat je haar natuurlijk laten opdrogen ook je haar beschadigd? (what!) Dat dachten wij ook, maar je haar lang blootstellen aan water zorgt ervoor dat de haarcellen opzwellen en sneller afbreken.

Hoe moet het dan wel?
Föhn
je haar op een koude temperatuur. Het föhnen duurt zo wel wat langer, maar dat heb je toch wel over voor wat glanzende lokken?

2. Slapen
Slapen zelf beschadigt je haar niet, maar het kussen waarop je slaapt wél. Katoenen kussenslopen zorgen voor wrijving wat leidt tot dode punten.

Hoe moet het dan wel?
Vervang je kussensloop met een satijnen kussensloop of bind s’avond een satijnen sjaaltje om je haar.

3. Knotjes
Strakke knotjes (en staartjes)  breken je haar af en beschadigen je hoofdhuid.

Hoe moet het dan wel?
No worries! Dit betekend niet dat je iedere dag een half uur eerder op moet staan om je haar in model te brengen. Hier en daar een lazy bun day, zal je haar niet beschadigen, maar probeer het niet iedere dag te dragen.

4. Handtas
heb je ook het idee dat een kant van je haar droger lijkt dan de andere? Dit is niet vreemd, (shouder)tassen beschadigen je haar. Je haar blijft namelijk onder het hengsel van je tas hangen en schuurt zo tegen je schouder, wat je haar af kan breken.

Hoe moet het dan wel?
Simpel! Draag je tas vaker met je hand en niet op je schouder.

Toch maar wél een haarmaskertje vandaag?
Het haarmasker dat past bij jouw bad hair day
Geen conditioner in huis? Dit is dé oplossing!
De hacks voor het krijgen van lang en gezond haar