4 fashion habits die slecht zijn voor je gezondheid

Je bent altijd op de hoogte van de laatste trends en hebt je eigen stijl helemaal onder de knie. En toch gaat het soms nog weleens fout. Er zijn namelijk vier fashion habits waar we ons allemaal schuldig aan maken…

1. Te zware tas
Een te zware tas zorgt voor rugklachten. Hierdoor ga je anders zitten en ook dit is niet goed voor je lichaam. Stop hem dus niet te vol met allerlei (onnodige) dingen.

2. Te hoge hakken
Je kunt er blaren, eeltknobbels en ingegroeide teennagels van krijgen, ieeew! Daarnaast richt het schade aan de kuiten, leidt het tot korte spiervezels en een verharding van de achillespees. Tuurlijk kun je wel hakken dragen, maar doe dit zeker niet elke dag!

3. Te koude kleding
Als je te koude kleding draagt, hebben je spieren hier last van. De doorbloeding neemt af, omdat de spieren minder voedingsstoffen binnen krijgen en afvalstoffen worden slechter afgevoerd.

4. Te kleine kleding
Een te strakke broek verhoogt de druk op je onderbuik en dit leidt tot ontstekingen. Bij te kleine schoenen kun je last krijgen van voetschimmel en door een te kleine bh te dragen, krijg je rugklachten. Kortom, koop alles gewoon op de juiste maat.

Let dus altijd goed en luister vooral naar je lichaam!

READ NEXT
Sporten als je niet wil sporten; dit zijn de oefeningen!
Fashion trends die passen bij elk type lichaam
4 last minute haarstijlen voor het stappen

PHOTO CREDITS: workingoutfits