Is jouw haar ook niet meer zo glanzend als dat het ooit is geweest? Je haar te vaak in het verfpotje gestopt of te veel stylingproducten gebruikt? Je hairdo krijgt ook wel heel wat te verduren… Behalve dat het er niet verzorgd uitziet, voelt het ook totaal niet fijn aan om beschadigd haar te hebben. Gelukkig hebben wij 4 manieren voor je zodat jouw haar weer voelt als nieuw! Die gespleten haarpunten zullen niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar je kunt droog en beschadigd haar zeker verbeteren. Onthoud wel: voorkomen is beter dan genezen!

Warme handdoek
Dit is een hele goede manier om ervoor te zorgen dat je haar snel herstelt en weer zacht aanvoelt. Je doet een handdoek even in de magnetron zodat ‘ie warm is, vervolgens doe je een voedend masker in je haar, wikkel je handdoek erom heen en tada! Gezond haar gegarandeerd!

Siliconen olie
Last van gespleten haarpunten? Ga dan voor siliconenolie die je in je haarpunten smeert. Je hebt maar enkele druppeltjes nodig (anders krijg je een vet-haar-effect) en het verzorgt en voedt je haar. Ook verdwijnt hierdoor het kroezige effect.

Olijfolie
Het klinkt misschien een beetje vies of gek, maar deze manier werkt echt onwijs goed om je glanzende lokken weer terug te laten komen. Je pakt een pannetje en giet hier een koffiekop olijfolie in. Heb je lang haar? Gebruik dan iets meer olie. Dan verwarm je de olie tot iets boven lichaamstemperatuur en roer de olie door. Voel met je vinger of hij warm genoeg is, maar let op: niet te warm! Dan kun je de verwarmde olijfolie op je haar aanbrengen totdat al je haren zijn doordrenkt van de olijfolie. Zet vervolgens een douchemuts op (wauw, you’re looking great) en laat het een kwartier intrekken. Was je haren uit met shampoo en hello shiny hairdo!

Proteïne
Haar dat onverzorgd aanvoelt en snel afbreekt is vaak het gevolg van gebrek aan proteïne. Een kapsel dat weinig proteïne bevat, houdt moeilijk vocht vast. Deze stof bindt zich namelijk vast aan de waterstofmoleculen waardoor je haar vocht vasthoudt. Voldoende proteïne in je haar is dus echt een must. Dit kun je bereiken met een proteïne conditioner of masker waardoor je haar weer sterker wordt.

READ NEXT:
De 10 meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar
Zó voorkom je vet haar
Waarom je in de herfst meer last hebt van haaruitval

Source: 5 inch and up
(Visited 1,332 times, 1 visits today)