4 regels voor de Scandinavian style

Naast de bijzondere ‘Je ne sais quoi‘-stijl van de Parisiennes, zijn we ook dol op het minimalistische modegevoel van Scandinavië. Het is één van de stijlen waarnaar het meeste wordt gezocht op het internet. En dat is natuurlijk helemaal niet zo gek, want wie wil er nou niet lijken op zo’n prachtige Scandinavische schone zoals Elin Kling of Kenza Zouiten? Maar wat houdt de Scandinavian style nou precies in? Wat zijn de do’s en de don’ts? Wij hebben de regels voor de Scandinavische stijl en de leukste items om direct te shoppen voor je op een rijtje gezet.

1. Boyfriend fit

In Scandinavië lijkt iedereen af en toe in de omgekeerde wereld te leven. Vrouwen lopen daar zeker niet weg voor een boyfriend fit. Oversized truien, jassen of blouses… Niets is te gek. Mannen zijn daarentegen ook totaal niet bang om wat vrouwelijkheid toe te voegen aan hun garderobe. Zij gaan maar wat graag voor bijvoorbeeld een skinny jeans (en hier vind je de mooiste mannen mèt stijl). Scandinaviërs mixen mannelijke en vrouwelijke vormen graag in hun complete looks.

[show_boutique_widget id=”713253″]

2. Opgerold staat netjes

De opgerolde broekspijp zien we in deze stijl ook ontzettend veel, sterker nog: je kunt er niet omheen. Het geeft je outfit natuurlijk instant een fashionable twist! Maar deze fashion habbit kennen ze in Scandinavië al járen… Wil je je echt voelen als een Scandinavisch stijlicoon? Rol ze dan vooral nog lekker een keertje extra om!

3. Simplicity

Scandinavians like to keep things simple. Ze dragen graag kleuren als wit, navy blue, zwart en grijs en zullen met hun outfits nooit over-de-top gaan. Felle kleuren zul je niet snel tegenkomen in het hoge Noorden. Toch betekent dit niet dat simpel ook saai is. Bij de Scandinavian style gaat men voor een goede kwaliteit die er prachtig uitziet, maar tegelijkertijd ook functioneel is. Om de outfit een aparte twist te geven, rol je gewoon heel makkelijk je broekspijpen om.

[show_boutique_widget id=”713255″]

4. Natural

Stijl- en krultangen zul je bij de Scandinavische vrouw niet snel terugvinden tussen haar beauty stash. Hetzelfde geldt voor felle make-up. De ongeschreven regel is om het zo naturel mogelijk te houden. Dus weinig make-up en het haar behoudt zoveel mogelijk de natuurlijke textuur.

Het is eigenlijk echt niet zo moeilijk om de Scandinavian style te integreren in jouw kledingkast. Gelukkig maar, want wij zijn groot fan!

PHOTO CREDITS: EMILIAB13