5 beautyproducten die je juist NIET voor je gezicht gebruikt

Er zijn zoveel verschillende beautyproducten op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Alle producten hebben vaak een andere werking, dus niet alle beautyproducten zijn geschikt voor het gezicht.

Deze producten kun je beter niet voor je gezicht gebruiken:

Vaseline

Nummer één struggle: droge lippen. Vaseline doet wonderen voor je lippen, maar je kunt het maar beter niet op je gezicht smeren. Vaseline is namelijk erg dik en vettig. Hierdoor sluit je de huid af waardoor talg en vuil op je huid blijven liggen. Dit kan weer puistjes veroorzaken.

Tandpasta

Hoewel tandpasta best kan werken tegen die last minute puist die opeens verschijnt, is het verstandig om niet de huid om de puist mee te nemen. Het werkt namelijk ontzettend uitdrogend. Fluoride en menthol beschadigen je huid en je kunt er zelfs wondjes door krijgen.

Haarlak

Haarlak wordt vaak gebruikt als setting spray voor make-up. Hierdoor blijft je make-up misschien beter zitten maar je huid wordt er echt niet beter van. Haarlak verstopt de poriën, dus wanneer je aan de slag gaat met haarlak is het belangrijk om je gezicht goed te beschermen.

Bodylotion

Bodylotion is heerlijk om op je huid te smeren na een warme douche. We weten stiekem allemaal dat moisturizen een must is na het douchen, maar smeer het vooral niet op je gezicht. In body lotion zit vaak veel te veel parfum waardoor de huid geïrriteerd kan raken. Ga dus altijd voor een goede dag of nacht crème.

Shampoo

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt om dagelijks je gezicht mee te wassen. Toch zijn er genoeg mensen die hun gezicht wassen met shampoo.Je haar heeft shampoo nodig om schoon te worden, maar je gezicht zeker niet! Was daarom nooit je gezicht hiermee, want je huid wordt er erg droog en schilferig van.