5 fouten die bruidsmeisjes constant maken

Als je door een vriendin wordt gevraagd om haar bruidsmeisje te zijn, zeg je natuurlijk volmondig ‘JA’. Je voelt je speciaal en gelukkiger dan ooit. Maar waar je in eerste instantie niet aan denkt, is dat er meer bij komt kijken dan het aanwezig zijn op de bruiloft en het aantrekken van een mooie jurk.

Natuurlijk wil je het beste bruidsmeisje ooit zijn voor je vriendin. Maar let op: bruidsmeisjes maken iedere keer weer dezelfde fout. We zetten 5 fouten voor je op een rijtje, dan maak jij ze in ieder geval niet meer!

1. Teveel geld besteden

Waar je misschien nog niet aan had gedacht, is dat je rol ook tijd én geld gaat kosten. Bespreek daarom duidelijk met de bruid wat haar verwachtingen zijn, en stel voor jezelf een budget vast. Heb je het druk of wil je niet teveel geld besteden? Geef dit dan direct aan. Dan komt de bruid niet voor verrassingen te staan en voorkom je veel stress. Jurken voor bruidsmeisjes kan je in verschillende prijscategorieën scoren bij ASOS.

2. Niet vragen om een plus one

Wil je iemand meenemen naar de bruiloft? De bruid zal dit vast geen probleem vinden, maar vraag het wel altijd van tevoren. En denk er ook even over na wie je meeneemt. Je nieuwe vlam die je nog maar twee weken kent, kun je misschien beter thuis laten.

3. Onbereikbaar zijn

Voor de aanstaande bruid klaarstaan, betekent ook dat je goed bereikbaar moet zijn. Doe dus niet alsof je haar berichtje of gemiste oproep niet hebt gezien, maar geef gewoon even aan dat je het druk hebt. Ze zal het dan best begrijpen dat je iets later reageert op haar foto’s van 26 trouwlocaties en 41 verschillende jurken. En vergeet dan natuurlijk niet om dat alsnog te doen..

4. Een bridesmaidzilla worden

Naast bridezillas, zijn er ook bridesmaidzillas. Alles wat jij moet doen, is zorgen dat je dit niet wordt. Bemoei je niet teveel met de bruiloft en denk ook vooral niet alleen aan jezelf. Natuurlijk wil je (veel) tijd besteden aan je uiterlijk, maar het draait natuurlijk allemaal om de bruid. Probeer haar altijd te steunen en te helpen waar dat mogelijk is. Als jij gaat trouwen, (en een fortuin gaat uitgeven aan een feestje) mag jij dat knappe kasteel afhuren en iedereen vragen te blijven slapen.

5. De andere bruidsmeisjes niet leren kennen

Met de bruidsmeisjes zul je veel optrekken op de bruiloft, maar jullie zullen ook moeten samenwerken tijdens de voorbereidingen. Dan is het toch veel gezelliger als jullie elkaar iets beter leren kennen? En daarnaast zal de samenwerking waarschijnlijk beter verlopen. Investeer dus een beetje in die (nieuwe) vriendschap.

Dit had je zeker niet verwacht!
> De bizarre reden waarom bruidsmeisjes dezelfde jurk dragen

Ben je ook verantwoordelijk voor het vrijgezellenfeestje?
> Zo organiseer je het perfecte vrijgezellenfeest

Dit kun je beter NIET dragen:
> Deze items kun je beter niet dragen naar een bruiloft