5 fouten die we maken bij het schoonmaken van ons gezicht

Maak jij je gezicht op de juiste manier schoon? Want was jij eigenlijk wel je handen voordat je in de weer gaat met een cleanser? Nee hè? En zo zijn er nog wel meer fouten die we maken. Het lijkt allemaal zo gemakkelijk maar je kunt veel verkeerd doen. En daarom hebben wij de fouten even voor je op een rijtje gezet. Hier moet je op letten.

Handen wassen

Je wilt natuurlijk niet dat de bacteriën van je handen op je gezicht komen en daarom wassen we een paar keer per dag onze handen met zeep. Maar het is dus ook belangrijk dat je je handen wast voordat je je make-up eraf haalt.

Temperatuur van het water

Vaak gebruiken we warm water om onze poriën te openen en koud water om ze weer te sluiten. Dit is helaas niet heel goed, want te warm water kan voor een droge huid met irritatie en roodheid zorgen. En dat willen we natuurlijk niet. Gebruik dus altijd lauwwarm water. En pas op, want je moet nooit je gezicht onder de douche schoonmaken.

Niet ’s ochtends én ’s avonds je gezicht wassen

We snappen ook wel dat je ’s ochtendsvroeg geen zin hebt om je gezicht helemaal grondig te wassen, maar het zou wel beter zijn. Je kunt je gezicht “wakker maken” door het met ronddraaiende bewegingen te masseren. Een derde van de vrouwen vergeet namelijk gemiddeld twee keer per week haar make-up te verwijderen. Maar ben je er eigenlijk wel bewust van wat dit met je huid (en kussensloop) doet? Veroudering, huidproblemen en geïrriteerde ogen. Neem ’s avonds dus ook de tijd om je gezicht schoon te maken. En dat doe je niet met alleen een reinigingsdoekje.

Verkeerde producten of te veel producten

Als je een cleanser op crèmebasis gebruikt, kun je soms last krijgen van irritatie omdat het de natuurlijke oliën van je huid verstoort. Je kunt beter een cleanser op schuim- of gelbasis gebruiken. Smeer daarna een heerlijke gezichtscrème op en je huid is weer blij. Meer producten heb je niet nodig.

Let op! Heb jij een speciale cleanser voor acne of pukkeltjes? Gebruik deze dan alleen op de plekken waar nodig. Gebruik voor de rest van je gezicht een ‘normale’ cleaner zodat de huid niet droog wordt.

Te vaak scrubben

Scrubben is dan misschien de snelste manier om van je dode huidcellen af te komen, het kan je huid ook teveel worden. Als je te vaak peelt of scrubt, haal je het beschermende laagje van je huid en kun je huidirritatie veroorzaken. Gebruik een scrub of peeling niet vaker dan 2-3 keer per week. En deze gezichtsscrub maak je binnen 5 minuten!

En nu jij ook niet meer!
6 fouten die vrouwen met een mooie huid nooit maken

Weg met die fijne lijntjes op je voorhoofd.
>Gezichtsmassages zijn dus goed voor je, en zo doe je het zelf

Douchen is toch echt moeilijker dan je denkt…
> 9 fouten die we maken onder de douche

PHOTO CREDITS: JOLIE LOT