5 manieren om een flight upgrade te krijgen

Als we op vakantie gaan, kiezen we massaal voor de economy class. Want ook al zouden we heel graag wat meer beenruimte willen, op vakantie gaan is al duur genoeg.. Maar wat nou als je voor een klein prijsje of zelfs gratis een flight upgrade zou kunnen krijgen? We vertellen je hoe je tóch in het voorste gedeelte van het vliegtuig belandt. Succes!

Vragen om een upgrade

Als je iets wilt, kun je er natuurlijk altijd om vragen. Zo simpel is het. De truc is om pas bij het boarden te vragen of er een upgrade beschikbaar is, en niet al bij het inchecken. Het personeel kan de mogelijkheden beter inschatten als de meeste mensen al hebben ingecheckt. Ook heb je natuurlijk meer kans op een upgrade als je alleen reist, dan wanneer je met het hele gezin bent.

Wees een loyale klant

Als je vaker met dezelfde maatschappij reist, kun je je aanmelden voor het loyaliteitsprogramma. Wanneer er een upgrade mogelijk is, hebben loyale klanten natuurlijk altijd een streepje voor. Klinkt logisch, toch?

Check laat in

Reserveer geen stoelen en check laat in. Vaak worden de stoelen met extra beenruimte niet gereserveerd, waardoor ze overblijven. Ook kan het zo zijn dat de economy class volgeboekt is en je daarom wordt geüpgraded naar businessclass. Helemaal gratis! Dit werkt natuurlijk het best voor drukke vluchten.

Houd je e-mail in de gaten

Sommige vliegmaatschappijen sturen tot een paar uren voor vertrek nog mailtjes over upgrades. Deze zijn natuurlijk niet gratis maar wel veel goedkoper dan normaal. Heb je er dus een klein(er) bedrag voor over, houd dan je mailbox in de gaten.

Wees aardig

Met een glimlach en positieve houding kun je veel voor elkaar krijgen. Maak een praatje met medepassagiers en natuurlijk het personeel om een goede indruk te maken. Wie weet krijg je een upgrade aangeboden! Vooral voor vrouwen die alleen reizen, schijnt het heel goed te werken om je charmes in de strijd te gooien. Ook kan het helpen om je formeel te kleden.

Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming?
> Jouw vakantiebestemming voor 2018 volgens je sterrenbeeld

Ook hierom zou je moeten overwegen om alleen op reis te gaan:
> 5 redenen om alleen op reis te gaan

Dit wil je ECHT zien:
> Je gelooft je ogen niet: de mooiste vakantiebestemmingen