5 Netflix-documentaires die je nu wil zien

Vergeet het stoffige imago dat mensen vaak hebben van docu’s. Dit is namelijk totaal onterecht. Tegenwoordig worden ze gemaakt als series, spannend en aangrijpen. Ze zijn echt niet saai maar juist heel indrukwekkend en leerzaam.

Zeg nou zelf je was vandaag toch niet echt van plan meer uit te voeren dan een beetje bankhangen en binge watchen. Dus klik in plaats van een serie of film eens een docu aan op Netflix.  Geen idee welke je als eerst moet gaan kijken? Wij gingen op zoek naar de beste docu’s en vonden…

Wild Wild Country

Als een omstreden sekteleider een utopisch stad bouwt in de woestijn van Oregon, groeien conflicten met de lokale bevolking uit tot een nationaal schandaal. In deze zesdelige documentaireserie volgen we een predikant die met zijn duizenden volgelingen een Utopia probeert te creëren. Maar al snel neemt machtsmisbruik de hogere hand.

Miss Representation

De documentaire uit 2011 is vandaag de dag nog steeds van toepassing. Want is het beeld dat van vrouwen wordt geschept in de media wel realistisch? En in hoeverre houden wij dat beeld zelf in stand…

Avicii: A True Story

De wereld is een ster kwijt. Bekijk in deze documentaire de spectaculaire opkomst van DJ Tim Bergling, aka Avicii. Van Zweedse tiener naar het creatieve brein achter megahits als Wake Me Up en You Make Me.

Hot Girls Wanted

Prachtige en aangrijpende docu over jonge meiden die een uitweg zoeken en (snel) geld nodig hebben. Ze komen terecht in de amateuristische pornowereld en proberen op deze manier hun leven op de rit te krijgen.

 

Before the flood

Klimaatverandering, hoewel Donald Trump het stellig ontkent, it is happening. Leonardo DiCaprio reist de wereld rond en vraagt zich af, is de schade nog te herstellen?

Heerlijk bankhangen!
> De Netflix series die je NU wil gaan kijken

Het enige wat ontbreekt is talent..
Heb jij deze HILARISCHE serie al Netflix al gezien?

Kom maar snel achter je scherm vandaan..
Deze thriller boeken zijn net zo verslavend als een Netflix serie