5 professionele tips voor het kopen van een zonnebril

Nog ongeveer een maandje en dan is het alweer zomer! Maar ook in de lente kan het zonnetje goed schijnen. Dit betekent dat je een goede zonnebril nodig hebt, die ook nog eens leuk staat! (Deze zonnebrillen gaan we allemaal dragen.) En voordat je roekeloos een zonnebril gaat kopen hebben wij 5 professionele tips voor het kopen van jouw perfecte zonnebril.

1. Kijk welke zonnebril bij jouw gezichtsvorm past

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor vorm zonnebril er bij jouw gezicht past. Weet je dit nog niet? Hier zie je welke zonnebril bij jouw gezichtsvorm past. Als je dit eenmaal weet kun je opzoek gaan naar het model zonnebril dat jou het beste staat.

2. Kijk welke kleur goed bij jou staat

Zonnebrillen heb je in heel veel kleuren, maar niet alle kleuren staan even goed bij jou. Het is daarom goed om te kijken welke kleuren goed bij jouw huid en haarkleur staan (hier kun je zien welke kleur jou goed staat). Als je dit weet, kun je op zoek gaan naar een zonnebril die de juiste vorm en de juiste kleur heeft.

3. Kijk naar het glassoort van de zonnebril

Als je een zonnebril kiest met echt glas of mineraal glas kan het glas snel kapot gaan. Maar deze zijn wel meer krasbestendig. Je zult hier dus minder snel krassen op krijgen en je zult er dus langer plezier van hebben. Als je bang bent dat glas of mineraal glas te snel kapot zal gaan bij jou omdat je uhm.. niet zo handig bent, kun je ook kiezen voor polocarbonaat glas of organisch glas. Deze glazen zijn gemaakt van een soort kunststof en zullen dus minder snel breken. Wel komen er sneller krassen op (zo herstel je een beschadigde zonnebril).

4. Bedenk waarom je een zonnebril wil dragen

Wil je een zonnebril dragen omdat deze een goede UV-bescherming biedt of draag je een zonnebril meer omdat het er fashionable uitziet? Wij raden zeker aan om te kijken hoeveel bescherming de zonnebril biedt. Langdurige blootstelling aan UV-straling kan namelijk zorgen voor staar.

Als je echt een goede zonnebril wilt, kun je vooral kijken of de zonnebril een label heeft met ‘UV400 of 100% UV-bescherming. Maar als je een zonnebril alleen draagt omdat het er fashionable uitziet, dan kun je uit alle zonnebrillen kiezen die de juiste vorm, kleur en glazen hebben. (Dit zijn de 5 redenen waarom je eigenlijk echt een zonnebril draagt.)

5. Bedenk hoeveel je uit wilt geven aan een zonnebril

Als je een nieuwe zonnebril wilt, is het goed om te bedenken hoeveel geld je hier aan wilt besteden. Een zonnebril kan namelijk verschillen tussen de € 10,- en de € 500,-. En als je eenmaal een budget in je hoofd hebt, kun je je hier ook op focussen.

De fout die bijna iedere vrouw maakt bij het kopen van een nieuwe zonnebril
Maak jij deze fout ook?

Waarom je dus NOOIT je zonnebril op je hoofd moet zetten
Lees hier waarom!

PHOTOCREDITS : FUSTANY