5 redenen om Oost-Europa te bezoeken

Als we onze vakantie boeken, proberen we voor zo min mogelijk zo ver mogelijk op reis te gaan. Terwijl er iets dichterbij huis nog zoveel moois te zien is. En dan hebben we het niet over België of Duitsland, maar Oost-Europa. Dit deel heeft namelijk zoveel te bieden, wij zetten het voor je op een rijtje.

1. Natuur

Watervallen, bergen, bossen; ze hebben het allemaal. Iedere keer als we foto’s zien van de Plitvice meren in Kroatië lijkt het alsof dit aan de andere kant van de wereld is. Je zou niet denken dat dit op twee uurtjes vliegen afstand is. Ook Montenegro heeft zoveel mooie te bieden qua natuur. Daar wil je sowieso even een tour doen die je meeneemt naar de mooiste plekken zoals de Tara bergen, National Park Durmitor, de Kravica watervallen en de Baai van Kotor. Noem maar op, er is hier zoveel schoons te zien.

https://www.instagram.com/p/BmJJGEmhgCy/?tagged=plitvicelakes

2. Steden

Berlijn, Parijs en Londen al gezien? Tijd om eens een stad in de Balkan te bezoeken. Denk aan Praag, Zagreb, Warschau of Boedapest. Vooral Boedapest is een van onze favoriete bestemmingen. Deze stad is ontzettend mooi. Wij kunnen uren kijken naar het parlement van Boedapest, maar ook het badhuis Szechinyi is een must visit.

https://www.instagram.com/p/BfDamWslxk2/?taken-at=729450280

3. Filmsets

Maar ook de kleinere steden en dorpjes zijn een bezoekje waard. Het is niet voor niet dat hier films en series zijn opgenomen. Je kan zelfs door King’s Landing uit Game of Thrones lopen. Zoek maar eens op Dubrovnik, komt bekend voor? Zover wij weten is de oude stad van Kotor nog niet te zien op film, maar deze stad is prach-tig.

https://www.instagram.com/p/BmNQMGYHRRS/?tagged=kingslanding

4. Stranden

Ja, op Bali hebben ze de mooiste stranden. Ook in Spanje zijn de playa’s niet misselijk. Maar in Oost-Europa vind je ze gelukkig ook. In Kroatië, Albanië en Montenegro vind je witte stranden met kraakhelder water. Ze zijn misschien iets minder druk, maar dat is ook niet bepaald een nadeel.

https://www.instagram.com/p/BhZFQbjll9x/?tagged=gijpe

5. Betaalbaar

En last but not least, het is betaalbaar. Niet geheel onbelangrijk. Een vakantie in Italië kost al snel meer dan een paar weken in Oost-Europa. Dus: leven als een god in Frankrijk.

https://www.instagram.com/p/BOw6IerFKeF/?taken-at=11944659