5 redenen waarom je dit weekend naar de sauna wil gaan

Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Ga dan lekker genieten in de sauna. De sauna heeft namelijk vele voordelen die je misschien nog niet wist. Het helpt je bij afvallen, het is goed voor je haar en het ontspant je spieren, handig als je last hebt van spierpijn. Een dagje naar de spa is ook een heerlijk idee! (Dit zijn de lekkerste spa salons in Nederland.)

1. Het helpt je met afvallen

Ja, echt! Je kunt calorieën verbranden met de sauna. Door 20 minuten in de sauna te zitten kun je 500 calorieën verbranden. Tijdens de sauna stijgt de hartfrequentie, hier val je dus een beetje van af. En je hoeft er helemaal NIETS voor te doen, gewoon 20 minuten relaxen!

2. Goed voor je immuunsysteem

Één van de belangrijkste voordelen van sauna is dat het helpt bij het creëren van een sterker immuunsysteem. Het helpt je witte bloedcellen creëren en deze zijn belangrijk om infecties en aandoeningen te bestrijden. Je zult dus minder vaak ziek zijn of je zult sneller beter zijn.

3. De sauna is goed voor je haar

In de sauna worden de talgklieren op je hoofdhuid gestimuleerd. Dit zal zorgen voor een goede conditie van het haar en voor een goede hydratatie. Je haar zal er dus prachtig uitzien nadat je in de sauna bent geweest.

4. Herstellen na work-outs

De sauna is een goede manier om te herstellen van work-outs. De afvalstoffen worden door het zweten sneller afgevoerd. Ook zullen je spieren relaxen en daardoor zul je ook minder snel spierpijn krijgen.

5. Verbetering van de huid

Naar mate je ouder wordt, zullen de dode huidcellen zich ophopen in de poriën. Hierdoor zal de huid minder elastisch worden. Als je een paar keer naar de sauna gaat, kan dit ervoor zorgen dat de bloedtoevoer naar de huid verbeterd. Dit helpt de groei van de nieuwe huid en ook het verwijderen van alle dode cellen.

Wist je dat koud douchen ook goed voor je is?
Brrrr: koud douchen is dus goed voor je

En als je dan zo’n ‘chill’ dag hebt,kun je dit aan!
Chill outfits waar je ook mee de deur uit kunt!

PHOTOCREDITS : MARTYNWHITEDESIGNS