5 styling regels die we afkijken van de Berlijnse fashion girls

We hebben het vaak over de prachtige stijl van de Parisiennes, maar we houden onze ogen ook open voor de stijlen van andere fashion girls. Zo lieten we je al zien welke styling tips je kan stelen van Russische modemeisjes (want zij weten heel goed hoe je je moet kleden in de kou). Maar ook de fashion girls uit Berlijn kunnen er wat van.

Niet voor niks werd de fashion week begin dit jaar in Berlijn gehouden. Wij vertellen je welke styling regels je ook van de modemeisjes uit ons buurland af kan afkijken, hun smaak verschilt helemaal niet zo van die van ons, maar van sommige tips kunnen we nog wel wat leren.

1. All black is niet saai

Berlijnse fashion girls houden van de all black outfits. Zij gaan het liefst dan ook echt voor een compleet zwarte outfit, dus zonder één opvallende kleur er aan toe te voegen. Deze modemeisjes zijn geen fan van felle kleuren of metallics, ook al zijn het misschien trends. Ze gaan liever voor een echt stijlvolle zwarte outfit. En dat hoeft helemaal niet saai te zijn! Probeer verschillende materialen met elkaar te combineren voor meer diepte in je outfit.

 

2. De pyjama look is stijlvol

Als je iedere ochtend staat te twijfelen voor je kledingkast over je outfit keuze, is deze styling regel perfect voor jou. Pyjama dressing, daar zijn de modemeisjes uit Berlijn ook dol op. Ze houden van de ”undone” look. Alsof ze net uit bed gekomen zijn, maar toch zo stijlvol. Zij dragen een pyjama blouse alsof de look zo van de ”runway” komt. Draag je favoriete jeans en sneakers onder de blouse of ga voor een paar hakken. Als je echt durft, kan je all-in gaan door een heel pyjama pak aan te trekken.

 

3. Grote merknamen op kleding zijn niet cool

Berlijn is een modestad, maar merkkleding wordt niet graag gedragen. Tenminste geen merkkleding waar de merken erg zichtbaar op zijn. De modemeisjes in Berlijn investeren liever in items waarbij de merknaam niet te zien is. Een Gucci trui met het logo op je borst is dus echt een no go.

4. Rugtassen zijn een wanna-have

Misschien is het wel een hele lange tijd geleden dat jij een rugtas droeg en geef je nu de voorkeur aan een mooie handtas of een crossbody. In Berlijn zie je rugtassen juist heel erg veel. Je kan hier al je essentials in meedragen en tegenwoordig zien we steeds meer knappe en stijlvolle backpacks. Daarnaast zijn de Berlijnse meisjes trouwens ook gek op fanny packs.

5. Witte sokken mogen gezien worden

Witte sporty sokken hebben Berlijn overgenomen en worden nog steeds veel gezien in het straatbeeld van de hoofdstad. Je ziet de witte sokken vooral in combinatie met witte sneakers. Fijn! Want van witte sneakers krijgen we nooit genoeg. Met die sokken houd je jouw enkels ook nog eens lekker warm deze winter.

Good to know:
In deze jurken lijk je veel dunner

Nog op zoek naar nieuwe schoenen?
Styled by Manon – Dit is de schoen die overal bij past

De juiste panty bij je schoenen?
Zo draag je altijd de juiste panty

 

PHOTO CREDITS: MASHA-SEDGWICK.COM