5 tips voor het vinden van de perfecte skinny jeans

Een skinny jeans is echt zo’n item die je altijd in je kast moet hebben. Het de basis is voor bijna iedere look en het is zelfs één van de kledingstukken waar mannen je het liefst in zien. Ook kan een exemplaar dat goed zit veel goeds doen voor je figuur. Neem nu een high waisted one: die zorgt ervoor dat jouw oneffenheden onzichtbaar worden. Omdat het erg lastig is om tussen alle honderden jeans de perfecte te vinden, helpen wij je een handje. Want met deze tips ga jij volgende keer de skinny jeans scoren die niets anders doet dan jouw figuur flatteren. En die natuurlijk een basis vormt voor je hele garderobe. 

Minder dan 2% elastine

Let hier even goed op bij je volgende shopping spree. Vaak bestaat een jeans uit meerdere materialen die 98% van de broek vormen, en de laatste 2% bestaat dan uit elastine. Is dit meer dan 2%? Kijk dan even verder naar een andere jeans, want hoe meer elastine er in de jeans verwerkt is, hoe meer de jeans uit gaat lopen. Je kunt de verhoudingen van de materialen van de jeans vinden in het label. Bij online shopping staat het vaak bij de omschrijving van het product.

Ga voor service en kwaliteit

Vat dit niet verkeerd op, we vinden soms de allermooiste en beste jeans bij een Zara of H&M, maar als je echt moeite hebt met het vinden van een perfecte skinny is het een goed idee om naar een winkel te gaan die misschien wat duurdere producten heeft, maar wel betere kwaliteit en service. In deze winkels kun je je goed laten adviseren en je wensen aangeven. In dit soort winkels heb je ook een grotere kans dat je je jeans kunt terugbrengen mocht je toch niet tevreden zijn.

Go high waisted

Als je hier het figuur voor hebt kun je het beste kiezen voor een high waisted exemplaar. Zoals we al zeiden kunnen dit soort jeans veel goeds doen voor je figuur. Ze kunnen fungeren als een soort van corset waardoor je rechter gaat lopen, je oneffenheden worden minder zichtbaar en een kortere top dragen is no problem. Mocht je wat kleiner van stuk zijn dan kan zo’n jeans er ook nog voor zorgen dat je benen langer lijken. Een soort van win-win situatie dus.

Cropped jeans voor petite

In iedere winkel zijn nu wel cropped jeans te vinden. Ben jij petite of heb je korte benen? Kies dan voor zo’n exemplaar. Deze jeans mogen voor the tall girls onder ons dan op de enkels vallen, bij kleinere vrouwen vallen deze jeans precies goed. Dit scheelt je weer een bezoek aan de kleermaker. Want there’s no need om je cropped jeans in te korten.

Zwarte jeans

Als je aan de hand van deze tips aan het shoppen bent voor een nieuwe jeans in het zwart kun je het beste wel even goed kijken of de jeans ook echt zwart is, een wassing volstaat niet. Dit omdat de kleur er dan zó af is mocht je hem toch een keer in de wasmachine stoppen. Je kunt altijd even om advies vragen in de winkel.

Ben je op zoek naar een jeans die iets extra’s heeft?
> De tofste jeans die anders zijn dan je standaard skinny

Zo check je de kwaliteit van een jeans:
> Zo zie je dat je skinny jeans cheap is

Hier vind je het antwoord op al je vragen:
> Iedere vraag die je hebt over je jeans: beantwoord

 

PHOTO CREDITS: BRITT LEEMAN