5 tips waardoor jouw sieraden beter uitkomen

Mooie sieraden kunnen je outfit altijd net dat beetje extra geven en je look er luxer uit laten zien. Met de juiste sieraden maak je jouw outfit nóg knapper. Met de volgende tips kan je jouw sieraden matchen met je outfit op de knapste manier. Heb je deze sieradentrends ook al gezien?

1. Leg de aandacht op de goede plek

Het is de truc om bij iedere outfit te checken waar de aandacht vooral ligt. Heb je een top aan met opvallende mouwen die wijder uitlopen? Dan zijn armbanden een mooie toevoeging. Heb je een top aan die wat lager is uitgesneden? Dan staan kettingen erg mooi. De grootte van ieder sieraad en de combinatie van je sieraden is hierbij ook belangrijk. Meerdere kettingen bij elkaar staan erg mooi, maar als het er te druk uitziet in combinatie met de top die je draagt (bijvoorbeeld met een opvallende bovenkant) is het een no go. Kijk ook naar de lengte van je kettingen. Je wil je nek er niet korter uit laten zien maar je wil ook niet dat je buikje geaccentueerd wordt door het dragen van een lange ketting.

2. Match je sieraden met de gelegenheid

Bij een feestje mag je natuurlijk best uitpakken met sieraden en mag je wel wat meer dragen dan anders. Maar als je bij een kantoor werkt en veel typt, zoals wij op de redactie, zijn grote ringen en ook armbanden die om je pols bungelen, niet erg handig. Houd ook in gedachten dat sieraden vaak de aandacht trekken en dit ook op een slechte manier kan voorkomen. Een grote ketting dragen net boven je decolleté is niet zo handig als je vandaag nog een vergadering of een meeting hebt. Keep it simple!

3. Match je sieraden met je ondertoon

Net zoals je dat met een foundation doet, kan je de kleur van jouw sieraden ook het best afstemmen op de ondertoon van je huid. Je sieraden matchen met je outfit is belangrijk, maar als ze mooi staan bij je huid is dit eigenlijk minstens zo belangrijk. Als je een koele ondertoon hebt, staan zilveren sieraden je over het algemeen mooier, want goud laat je gezicht er dan vaal uitzien. Bij vrouwen met donker haar en een warme ondertoon staat goud juist beter. Bekijk hier hoe je goud en zilver combineert met je outfit.

4. Ga voor makkelijk te combineren sieraden

Als je nieuwe sieraden gaat kopen ga je voortaan doelgericht op pad: shop alleen sieraden die bij meerdere outfits leuk staan. Zo staat een mooie slavenarmband bijvoorbeeld prachtig bij bijna iedere outfit. Ook ringen zijn niet te opvallend maar staan toch overal mooi bij. Zorg er altijd voor dat het sieraad je outfit interessanter maakt, laat het anders achterwege. Je kan ook sieraden met elkaar matchen die samen goed staan bij meerdere outfits, maak verschillende setjes!

5. Zorg er voor dat je niet te veel sieraden draagt

Zoals Coco Chanel eens zei: “Before you go out, look at yourself in the mirror and remove one accessory”. Hoewel Iris Apfel het hier absoluut niet mee eens is en eerder zou zeggen voeg nog acht andere accessoires toe. Het is maar net waar je van houdt.

Lees hier meer over sieraden:
Karl Lagerfeld heeft tegenwoordig een eigen sieradenlijn
> Je sieraden schoonmaken doe je zo
Zo haal je je sieraden uit de knoop

 

PHOTO CREDITS: UNKNOWN