5 trucjes die vrouwen met gezond haar altijd doen

Kan jij soms ook zo wegzwijmelen bij jaloersmakende coupes van voorbijgangers en celebs? Hoe krijg je nou zo’n knappe gezonde bos haar? Wij hebben de vijf tips.

Slaap jij bijvoorbeeld al op een zijden kussensloop? En borstel jij je haar wel op de juiste manier? Misschien bieden deze tips wel de oplossing en heb jij over een paar weken net zo’n knappe bos haar als Blake Lively.

Ze gebruiken droogshampoo in plaats van haarspray

Ehm, ja. Hier valt je mond van open. Dat droogshampoo meer structuur aanbrengt, wisten we. Maar dat droogshampoo kan functioneren als haarspray? Droogshampoo houdt het haar zachter en het droogt het haar ook niet uit omdat er geen alcohol in zit. Hierdoor blijft je haar stevig, blijft het volumineus en kan je er toch nog met je handen doorheen gaan.

Ze slapen op een zijden kussensloop

Zo’n zijden kussensloop is niet alleen goed voor je gezicht, ook voor je haar! Katoen absorbeert namelijk vocht, hierdoor onttrekt het vocht uit je haar en uit je huid en dat wil je niet. Een zijden kussensloop is koeler en zachter voor het haar. Als je vooral in de avond je haren wast, is een zijden kussensloop de uitkomst! Je haar is namelijk veel breekbaarder als het nat is. Zo’n zijden kussensloop is zacht voor je haar, in tegenstelling tot een ruwe katoenen sloop.

Ze wassen hun haar niet iedere dag

Iedere keer als jij je haar wast, gaat je hoofdhuid opnieuw vet aanmaken. En hoe vaker je dus je haar wast, hoe vaker en sneller je hoofdhuid vet

 

Ze borstelen eerst de onderkant van hun hoofd

Onderaan ontstaan de meeste klitten. Daarom is het verstandig om onderaan te beginnen. Steek je haren even op en werk zo in laagjes naar boven, zodat al je haren geborsteld zijn. Ben je dol op een out of bed look, borstel dan je haren vóór het slapen gaan. Zo zit je haar ’s ochtends lekker nonchalant, maar zijn de grootste klitten er wel uitgeborsteld.

Ze gaan regelmatig naar de kapper

Een fris en gezond kapsel ontstaat al snel als de dooie puntjes eraf zijn. Wil je dus een heerlijke gezonde coupe, ga dan langs bij de kapper voor een opfrisbeurt!

Even totaal iets anders?
5 redenen waarom je NU een pony moet nemen
Zeg JA tegen kort haar!
Dit zijn DE haartrends voor 2017!