5 type jurken die iedere vrouw nodig heeft

Een jurk is vaak het antwoord. Als je op zaterdagavond weer in de kast staat te zoeken naar ‘iets’ om aan te trekken, hopeloos op bed neerploft en met heel veel drama je vriendin belt: I have nothing to wear, krijg je meestal te horen dat je gewoon die ene jurk aan moet trekken. Een date vraagt natuurlijk om een andere jurk en een sollicitatiegesprek ook (deze outfit werkt ook voor een sollicitatie). Wij hebben daarom de vijf essentiële jurken voor jou op een rij gezet.

1. Little black dress

Ja, met stip op nummer één natuurlijk! Deze hangt hopelijk al in je kast. De little black dress: ontworpen door Coco Chanel. Een iconische jurk die voor iedere gelegenheid geschikt is. Een basic zwarte jurk is als een kameleon, met een aantal accessoires maak jij de jurk geschikt voor iedere gelegenheid. Stoer met sneakers en sexy met een paar hakken en een statement ketting. Je kan er onmogelijk veel mee combineren. Heel belangrijk dus om minimaal één LBD in je kast te hebben hangen!

[show_boutique_widget id=”746732″]

2. Het altijd-goed-jurkje

Het altijd-goed-jurkje komt uit de kast als je het echt even niet meer weet. De naam zegt het al, deze jurk is altijd goed en meteen af. De jurk heeft een leuke print of een felle kleur waardoor je er niet veel meer aan toe hoeft te voegen. Ideaal als je geen inspiratie hebt, maar er wel tip top uit wil zien. We hebben een aantal eye catchers voor je gevonden.

[show_boutique_widget id=”746733″]

3. Een zakelijke jurk

Meetings, sollicitatiegesprekken, zakenborrels of belangrijke lunches, je hoeft geen stijf mantelpakje te dragen naar deze gelegenheden. Kies voor een stijlvolle jurk met een mooie strakke kokerrok. Kies ook  klassieke kleuren zoals donkerblauw, zwart of een pastelkleur. Veel kan, als de jurk maar mooi aansluit op je lichaam en hij niet te kort is.

[show_boutique_widget id=”746748″]

4. Een partydress

Deze jurk heb je misschien ook aangeschaft vlak voor Kerst en misschien al voor oud en nieuw. Maar een verjaardag van je beste vriendin of een avond stappen met de meiden vraagt ook om deze jurk. Een vrolijke, mooie jurk waar jij de hele avond in uitblinkt, die wil je ook hebben.

[show_boutique_widget id=”746746″]

5. Vrijetijdsjurk

Een jurk is natuurlijk heel makkelijk en maakt je outfit meteen af. En dat maakt de vrijetijdsjurk ideaal. Deze jurk trek je aan als je gaat shoppen, een dagje weggaat of gewoon de hele dag thuisblijft. De vrijetijdsjurk moet comfortabel zitten en eenvoudig te combineren zijn met een stel sneakers. Deze jurk kan je ook heel goed dragen als je op reis gaat! (Bekijk ook deze items die comfortabel zijn voor een reis).

[show_boutique_widget id=”746747″]

Shop je graag online?
GEHEIM: zo vind je de perfecte jurk online

Liever geen jurk aan met oud en nieuw? Ga voor een jumpsuit
Zo draag je een jumpsuit in de winter

Draag je vaak suède schoenen?
> Je suède schoenen schoonmaken doe je zo

PHOTO CREDITS SOPHIE MAY