Als je nog niet weet wat je vanavond moet eten komt dit artikel als geroepen. We hebben niet altijd superveel tijd om een prachtig gerecht in elkaar te flansen en als je daar wel tijd voor hebt, heb je er dan wel zin in? Persoonlijk kijken wij liever een serie dan dat we 3 uur in de keuken staan. Daarom hebben wij een aantal snelle recepten op een rijtje gezet die binnen 15 minuten gefixt zijn!
1. Pastasalade
Benodigdheden
– Pasta naar keuze
– 300 gram kipblokjes
– Kipkruiden
– Snoeptomaatjes
– Half potje groene pesto
– Parmezaanse kaas
Aan de slag!
Bak de kipstukjes in de kipkruien en kook de pasta ondertussen met wat zout. Als de pasta gekookt is giet je het af en meng je het met de kipstukjes. Snij de snoeptomaten in stukjes en gooi deze bij de pasta en de kip. Meng de pasta, kip en tomaatjes met de pesto en gebruik de parmezaanse kaas als topping van je pastasalade. Easy!
2. Selfmade Big Mac
Benodigdheden voor vier burgers
– 400 gram rundvlees
– Hamburgerbroodjes met sesamzaad
– Mayonaise
– Ketchup
– Mosterd
– Zoete piccalilly
– Augurken
– Ui
– Ijsbergsla
– Cheddar
– Witte azijn
– Zout, peper, suiker
Aan de slag!
Meng het vlees met 3-4 eetlepels suiker, ja echt. Rol het gehakt in ballen en plet deze daarna (ongeveer 1 cm). Let op: ze worden kleiner tijdens het bakken. Dek de burgers af met folie en stop ze in de vriezer.
De saus is het belangrijkst van het hele gerecht dus proef deze zo vaak mogelijk. Stop de augurken en uitjes apart in een blender. Meng 2 eetlepels mayonaise met een halve eetlepel ketchup, 1 eetlepel poster en een lepel piccalilly. Voeg een eetlepel ui en augurk toe, een klein beetje zout en anderhalve lepel suiker. Ten slotte voeg je een paal druppels azijn toe. Als het nu te zuur is voeg je meer suiker en piccalilly toe. Als het te zoet is voeg je iets meer zout of azijn toe. Stop de saus even in de koelkast
Snij de sla in reepjes, snij de augurken in plakjes en snipper de rest van de ui. Haal de burgers daarna uit de vriezer en bak ze met een beetje zout en peper. Dep ze daarna af, want je wilt geen vette burgers.
Hierna leg je de burgers, sla, saus en cheddar kaas op de broodjes en is de burger klaar!
3. Kip met couscous
Benodigdheden
– 2 kipfilets in reepjes gesneden
– 2 theelepels gemalen komijn
– 300 milliliter warme kippenbouillon
– 150 gram couscous
– 3 eetlepels mangochutney
– Koriander
– 4 lente-uitjes
– Olijfolie
Aan de slag!
Bestrooi de kip met komijn en bak deze kip in olijfolie. Dit kan een paar minuten duren. Doe de mangochutney bij de kip en laat dit even koken. Giet 2/3 van de kippenbouillon over de couscous en laat het 5 min zitten. Doe de rest van de bouillon en de lenteuitjes bij de kip en laat die dan nog 5 min koken en wacht tot de kip gaar is. Leg de couscous bij de kip en gebruik de koriander als topping.
4. Spinazie wraps
Benodigdheden
– 300 gram kip
– 125 gram champignons in plakjes gesneden
– 225 gram spinazie a la creme
– 75 gram feta
– 5 tortilla wraps
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels pijnboompitten
– Olijfolie
Aan de slag!
Verhit de pan en bak de knoflook. Gooi daarna de kip erbij. Als de kip bijna klaar is kun je de champignons en de spinazie toevoegen. Voeg wat peper en zout toe voor extra smaak. Dit geheel kun je daarna over de wraps verdelen. Voeg wat tomaatjes, pijnboompitten en feta toe en klaar ben je!
5. Pad Thai
Benodigdheden
– 300 gram kipfilet of garnalen
– 200 gram noodles
– 200 gram tofu
– half rode ui
– 2 eetlepels vissaus
– 3 eetlepel suiker
– 2 eetlepels nootjes
– 2 eieren
– 3 lente uien
– een handvol taugé
Aan de slag!
Doe de noedels in een kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Laat het zo 10 minuten staan en giet daarna het water weg. Pers de limoen en meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes en hak de pinda’s in stukken.
Bak de tofu eerst in een beetje olie, voeg daarna de halve ui toe. Dan mag de kip of de garnalen erbij. Wanneer de kip (of de garnalen) een mooi kleurtje heeft mag je de noedels nog even in de pan erbij bakken. Voeg dan twee eetlepels vissaus toe. Vervolgens doe je er drie eetlepels suiker bij. Voeg dan nog een beetje water toe in de pan zodat het kan koken.
Voeg tot slot nog twee eieren toe in de pan. Bak deze aan de zijkant in dezelfde pan. Zodra het ei gebakken is, kan je deze mengen met de noodles. Voeg vervolgens nog drie lente uien toe en een handvol taugé.
Klaar! Serveer de pad thai met een halve limoen en gebruik de nootjes als topping. Als je ervan houdt, kan je ook nog wat chilipoeder toevoegen aan het gerecht.
READ NEXT
> Dit is wat foodies eten als ze geen tijd hebben
> De beste items met food voor je Netflix weekend
> Struggles van daten met een food-obsessed girl