6 dingen die je kan doen als je moe bent op werk

Was jij vandaag zo slaperig dat je bijna je hoofd tegen je computerscherm aan knalde? Niet erg! Wij begrijpen dat heel goed, het is maandag. Het is makkelijk om hier aan toe te geven, maar als er veel werk aan de winkel is en je klaarwakker moet blijven is dit toch niet zo handig. Om deze momenten te voorkomen hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet.

1. Hey, neighbour

Als je moe bent, zullen die saaie documenten op je bureau je gemakkelijk in slaap laten vallen. Het kan goed zijn om dan even te gaan socializen. Maak een praatje met je collega. Politiek schijnt een goed onderwerp te zijn om je brein even hard aan het werk te zetten. Maar of dat nou zo gezellig is? Je kan natuurlijk ook gewoon vragen hoe zijn of haar weekend was.

2. Let’s take it outside

Onderschat nooit de kracht van een beetje zon en frisse lucht. Het hoeft maar 10 tot 15 minuten te duren per dag en dan krijg je al voldoende vitamine D binnen terwijl jij een heerlijke frisse neus haalt. Door te bewegen stimuleer je de bloedsomloop. Hierdoor komt meer zuurstof vrij in het lichaam. En dat is in feite energie die zorgt dat jij je beter kunt concentreren. Dus probeer zo nu en dan even een rondje te wandelen. Komt het met baken uit de hemel vallen? Dan hebben wij hier de leukste sportoefeningen voor je die je gewoon achter je bureau kan doen.

3. Pepermunt

Doe dat rolletje pepermunt maar vast in je tas. Pepermunt is een natuurlijk stimulerend middel waardoor je alert blijft.  Niet alleen kan een pepermuntje je alert en geconcentreerd laten voelen, maar het brengt ook je reactiesnelheid omhoog. Bijkomend voordeel is een fris ruikende adem, een win-win situatie!

4. Turn the lights on

Een werkomgeving met weinig of gedempt licht kunnen je vermoeidheid verergeren. Zit je te knikkebollend, zet het licht wat feller. Van fel licht wordt je alert. Kan het licht op kantoor niet feller? Kijk dan of je je scherm even (!) iets feller kan zetten. Enne, knipper genoeg. Dit klinkt misschien een beetje vaag maar het essentieel om 15 tot 20 keer per minuut te knipperen om vermoeide en droge ogen te voorkomen.

5. Food & drinks

Zorg dat je gedurende je werkdag voldoende water drinkt. Van te weinig drinken wordt je moe en kan je hoofdpijn krijgen. Eet tijdens de lunch gezond en niet te veel. Als je te veel eet, heeft je lichaam weer energie nodig om dit te verwerken. Natuurlijk, als al het andere faalt, verslaat niets een goede kop koffie. Ga je gang en geniet van een bakkie! Wees wel voorzichtig met hoeveel je drinkt. Verslaafd aan koffie? Deze alternatieven zijn véél gezonder en houden je toch de hele dag energiek.

6. Een extra boost

Wil je meer energie? Dan kan je ook kiezen voor supplementen. Deze geven je snel en makkelijk een energieboost. Zorg dus dat je deze in je bureaulade legt. Mocht je dan ooit een inkakker hebben, dan heb je altijd energie binnen handbereik liggen.

Beste dutje ooit!
Dit is het enige dutje waar je WEL energie van krijgt

Staat jouw baan ertussen?
Dit zijn de meest populaire droombanen

Het zorgt juist niet voor een lekker begin van je dag…
Waarom je beter geen koffie kunt drinken in de ochtend