6 tips voor voller én dikker haar

De strijd tegen plat, futloos haar is er één die je niet snel zult winnen… Althans, dat zou je misschien denken. Wij hebben een paar tips die je in slechts 30 seconden voller én dikker haar gaan bezorgen (zonder hulp van zogenaamde volumizing producten!).

Wassen 

Wist je dat het té vaak wassen van je haar één van de meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar is? Shocking! Tip nummer één: was je haar hoogstens twee keer per week om je haar voller en dikker te maken. De natuurlijke oliën van je haar zullen nu namelijk bespaard blijven. De eerste twee weken zal je haar iets vettiger worden, maar daarna zal het haar ‘wennen’ aan de hoeveelheid wasbeurten. Dit zijn de beste shampoos voor dun haar.

Omgekeerd föhnen

Zwaartekracht does the work. Ga voorover hangen en föhn je haar droog. Spuit wat haarspray in je haar om je volumineuze coupe wat stevigheid te geven en say hi tegen volume.

Scheiding

Draag je altijd een middenscheiding? Maak dan eens een schuine scheiding of andersom. Wanneer je altijd je haar op dezelfde manier draagt, gaat je haar op een gegeven moment ‘hangen’. Switch dus regelmatig van scheiding.

Touperen 

Voer deze truc niet te vaak uit, want héél goed voor je haar is het niet (maar volume krijg je er wel van!). Ga je naar een feestje, maar krijg je niet het volume dat je wilt met haarspray en föhnen? Kies dan voor deze optie! Pak een pluk haar en ga tegen de richting in borstelen (dus van boven naar beneden). Ga er vervolgens met je vingers doorheen om het geheel wat minder messy te maken, et voilà!

Big wavy hair-techniek

Met de big wavy hair-techniek creëer je een coupe à la Doutzen Kroes. Benieuwd hoe je dat doet? Lees het hier.

Zeezout

De reden waarom ons haar in de zomer wél perfect zit: zeewater. Zout maakt je haar namelijk lekker stroef en zorgt ervoor dat je haar aan elkaar blijft ‘plakken’. Niet zo’n zin in een rondje zwemmen in de vroege lente? Dan is sea salt spray de uitkomst!

P.S. Hier vind je nog meer tips om meer volume in je haar te krijgen!