6x waarom kerstmarkten GEWELDIG zijn

Nog maar tien nachtjes slapen en het is zo ver: KERST! Wij zijn al helemaal in de stemming. Op iedere hoek van de straat zien we de kerstlichtjes branden, thuis hebben we al flink uitgepakt met kerstdecoraties en de kerstmuziek is onvermijdelijk.

De winkels hangen natuurlijk vol met mooie kerstkleding en accessoires, maar als je écht wil shoppen in kerstsfeer, moet je naar een kerstmarkt gaan. Als je van Kerst houdt, is dit iets wat je eens in je leven gezien wil hebben, trust us! Wij zetten de redenen voor je op een rijtje waarom je deze week nog naar een van de vele kerstmarkten moet gaan.

1. Nergens anders voelt het meer als Kerst

Hoewel de meeste steden en dorpen al mooi versierd zijn, is een kerstmarkt wel echt de place to be als je in de stemming wil komen. Overal kerstmuziek, kerstbomen, duizenden kerstlichtjes, glühwein, oliebollen, appelflappen en warme chocolademelk. Je vindt het er allemaal en al je kerstdromen komen uit.

2. Je vindt er échte kerstcadeaus

Kerst staat gelijk aan cadeautjes, maar waar je nu echt kneuterige kerstcadeaus vindt, is natuurlijk op de kerstmarkt. Hier scoor jij de leukste kerstversieringen. Denk aan sneeuwbollen, houten rendieren, allerlei lekkernijen en decoraties voor in huis.

3. Zoveel leuks om te doen

Naast heel veel shoppen is er bij kerstmarkten vaak nog veel meer te doen. In Maastricht kan je bijvoorbeeld overdekt schaatsen en in een reuzenrad gaan (dan zie je de magische kerstmarkt nog beter), in Valkenburg kan je een kerstparade bekijken en ondergronds de kerstmarkten bekijken (ja echt!) en in Heemskerk kan je na je bezoek aan de kerstmarkt op het landgoed in een kasteel overnachten. Dat is toch zeker iets voor op je bucketlist?

4. Het perfecte uitstapje

Of je nu met je lover, je moeder of je vriendinnen naar een kerstmarkt gaat, het is gewoon het perfecte uitstapje. En al die kerstlichtjes maken het ook nog eens een heel romantisch uitje. Dat wordt gegarandeerd een leuke date! Heb je deze verfrissende date ideeën ook al gezien?

5. Het is gewoon één groot feest

In Amsterdam kan je tijdens de opening van de kerstmarkt ook héél goed feesten. Iedere avond opent The Beer Village haar deuren voor een groot feest. Je kan de beste dj’s verwachten en er zijn live muzikanten. En het is niet zomaar een feestje, Kerst staat natuurlijk wel helemaal centraal.

6. Glühwein, Glühwein, GLÜHWEIN!

Last but not least. Hoe lekker is het om jezelf buiten in de kou op te warmen met een heerlijke beker glühwein? Precies. Pak snel die agenda erbij en zorg dat je er nog eentje meepikt!

Nog meer leuks om in de kerststemming te komen:
Dit zijn de leukste kerstjurkjes onder de 50 euro
Deze party shoes maken jouw kerstoutfit af
Hier ga jij al jouw beauty kerstcadeaus scoren
> Dit is HET perfecte cadeau voor de muzikant in je familie