7 dingen die Franse vrouwen anders doen met daten

Dat we weg zijn van Frankrijk moge inmiddels duidelijk zijn. De wijnen, het eten, de taal, de hoofdstad en natuurlijk de stijl. Die ongelofelijke nonchalante stijlvolle dames, daar kunnen we uren naar kijken en inspiratie uit opdoen. Doen we dus ook regelmatig.

Maar nu is er nog iets wat we kunnen afkijken van de Françaises, hun date-gedrag. Want dit is heel anders dan dat wij doen. Wij zetten de verschillen voor je op een rij.

1. Ze daten niet

In Frankrijk hebben ze niet eens een woord voor ‘dating’. Dus dit kennen ze niet eens. Als ze met iemand op date gaan, hoeft dit niet per se te betekenen dat hij of zij de ander ziet zitten (in a romantic way). Vrouwen die al een relatie hebben, kunnen prima uit eten gaan met een jongen die nog single is.

2. Ze vinden het niet erg als je ze niet leuk vindt

We hebben allemaal weleens liggen huilen over een jongen. Omdat hij niet terugbelde, niet meer wilde afspreken of omdat hij z’n Whatsappje afsloot met maar één X in plaats van drie, wat hij normaal wel altijd doet. In Frankrijk liggen ze er echt niet wakker van. Als een jongen of meisje jou niet leuk vindt, dan is dat helemaal prima. In Frankrijk leren ze al vroeg dat ze van zichzelf moeten houden, zoals ze zijn. Daarnaast heb je in Frankrijk ook geen populariteit. In Nederland weten we precies wie populair is en wie niet en we deden allemaal ons best om ergens bij te horen. Dit kennen ze in Frankrijk niet. En dat maakt het daten ook een stuk makkelijker.

3. Ze zijn genuanceerd

Als we op date zijn geweest dan willen we meteen weten of hij/zij ons leuk vindt of niet. Met vriendinnen bespreken we uitgebreid het verloop van de date en aan het einde wordt er een conclusie getrokken en besloten of hij/zij je leuk vindt of niet. Er zit namelijk niets tussenin. Bij de Fransen is dit anders. Hier zeggen ze liever dat hij een beetje verliefd is, heel verliefd is, gepassioneerd is, crazy in love of gewoon helemaal niet.

4. Ze laten de mannen jagen

In Frankrijk is het misschien nog wat ouderwets, de mannen gaan achter de vrouwen aan. En de vrouwen laten het toe. Maar de vrouw bepaalt of ze de jongen wil of niet. En daar heeft ze soms meer dan een diner voor nodig om haar besluit te nemen. Maar zodra ze weet wat ze wil, laat ze dit ook duidelijk weten. Als hij dan niet belt, of achter haar aangaat, dan niet. Dan zijn de Franse vrouwen klaar met hem. Ze gaat niet hopeloos sms’en of bellen. Ze gaan er ook niet uren over malen met vriendinnen of nachten wakker liggen. In die zin zijn de Franse vrouwen wat moeilijker. Ze zijn erg romantisch maar ook heel erg realistisch.

5. Ze geloven niet in ‘Happily ever after’

Als Franse vrouwen daten, doen ze dat voor de liefde, niet omdat ze op zoek zijn naar hun soul mate of naar een man om mee te trouwen. Ze hebben geen haast, zoals we dat in Nederland hebben: ‘Op je dertigste moet je wel weten of je kinderen wil’. Daar hebben ze in Frankrijk niet zo’n haast mee. Trouwen is voor hen geen prioriteit waardoor er ook iets minder druk achter zit.

6. Ze vinden de reis belangrijker dan de bestemming

Omdat Françaises over het algemeen minder waarde hechten aan het huwelijk dan dat wij doen, leven ze meer met de dag. Als ze in een relatie hebben gezeten dat uiteindelijk is stukgelopen, kijken ze daar vrolijk op terug. Want ze hebben ervan genoten. En ook al ben je 29 en moet je nu ‘helemaal opnieuw’ beginnen, ze hebben ervan genoten.

7. Ze hebben geen advies nodig

We kennen allemaal het boek en de gelijknamige film ‘He’s just not that into you’. Je vriendinnen hebben je hier vast weleens aan herinnerd toen je weer hopeloos sms’jes aan het ontleden was. Hebben ze in Frankrijk dus echt geen last van. Het is dan ook niet voor niets dat het boek als allerlaatst werd verkocht in Frankrijk. Maar de Françaises moesten er niet van hebben, ‘Ik heb hier geen boek voor nodig, als hij met niet leuk vind dan is dat zijn verlies.’

PHOTO CREDITS: MIKUTA