7 dingen die je NOOIT met nat haar moet doen

Niet met natte haren naar bed en niet met nat haar de deur uit. Er wordt zo veel gezegd over nat haar. Wij willen nu voor eens en altijd korte metten maken over het slapen en naar buiten gaan met nat haar. Want wat is nou de waarheid? Dat lees je nu hieronder!

Slapen met nat haar

Slaap jij vaak met nat haar omdat je de volgende dag dan een wildere bos met haar er aan overhoudt? Oké, stop it right now. Hoe leuk je wavy hairdo de volgende ochtend ook is. Beloofd? Je haar is namelijk als het nat is enorm kwetsbaar. Als jij op je haar ligt te woelen en te draaien beschadig jij je haar. Doordat je haar als je slaapt vaak in vreemde vormen ligt, krijg je ook nog eens snel klitten in je lokken. En dat is toch wel het laatste wat we willen! By the way, is jouw haar in de ochtend ook veel sneller vet als je bent gaan slapen met nat haar.

Nat haar föhnen

Waarschuwde niet elke moeder hiervoor? ‘Niet naar buiten gaan met nat haar, hè!’ Heb jij dit ook altijd geloofd of twijfelde je er altijd aan? Geen zorgen meer als je met een natte bos de deur uit moet omdat je geen tijd hebt om je haar te föhnen. Je vat namelijk geen kou. Je wordt verkouden door virussen en niet door nat haar. Neem de volgende keer maar weer de tijd om je haar netjes te föhnen. Doe dit alleen niet met nat haar het kan namelijk te lang duren voor het goed droog is. Hierdoor staat de hitte van de föhn er te lang op. Wacht dus eerst tot je haar bijna helemaal droog is.

Nat haar borstelen

Je hebt het vast wel eens eerder gehoord. Niet je haar kammen als het nog nat is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je haren sneller afbreken. Als je het toch niet kan laten om je haar even snel te kammen haal dan de grootste klitten eruit met een grove kam.

Je haren droog wrijven met een handdoek

Na het douchen wrijven we allemaal een handdoek door ons haar. Daarna gaan we snel verder met de rest van onze ochtendroutine. Maar dat wrijven kan je maar beter niet meer doen. Omdat je een best wel ruwe beweging maakt, breken ook hierdoor de haren af. Wat je dus beter kan doen is het eerst voorzichtig uitknijpen en daarna droog deppen.

Klitten met je handen eruit halen

Erger jij je ook aan die klitten in je haar als je net de douche uitkomt. Je haalt ze er maar even snel uit met je handen, maar dit kan je beter niet doen. Je kan hiermee je haren namelijk kapot trekken. Dus als jij die ene klit uit de knoop wil halen, probeer het er dan voorzichtig uit te kammen.

Te strak in een staart doen

Je wil je natte haren even snel uit je gezicht zodat jij je make-up op kan doen. Je zet je haar vast in een strakke staart. Maar je raad het misschien al je haar kan hier ook van afbreken. Wat je dan beter kan doen is je haar met een paar schuifspeldjes naar achter vastzetten.

Producten op nat haar aanbrengen

Er zijn veel producten waarop staat dat je het voor nat haar kan gebruiken. Maar hiermee bedoelen eigenlijk haar wat nog een beetje vochtig is. Als je haren te nat zijn al het product helaas niet werken.

Last van haaruitval?
> Met deze 4 tips kom je er vanaf

Geen idee meer hoe jij je haar wil doen?
> Dit zijn dé haartrends voor het nieuwe seizoen

Zo kan je snelleer de deur uit zonder het te beschadigen.
> 7 manieren om je haar sneller te laten drogen