Kom jij de dag niet door als je jezelf geen kick start geeft met een flinke kop koffie? En volgen er gedurende de dag nog wel een paar flinke bakken? Dan herken je vast ook de energie dip die vaak halverwege de dag volgt en die ervoor zorgt dat je rond een uur of drie knikkebollend achter je computer zit. Zo hoeft het helemaal niet te gaan, je hebt koffie namelijk niet écht nodig! Sterker nog: te veel koffie of een dikke vette cappuccino is niet zo gezond als je misschien zou denken (melk zit bomvol calorieën)… Gelukkig hebben wij een aantal gezonde (niet-verslavende) alternatieven voor jouw kopje koffie!

7 gezonde koffie alternatieven!

1. Bananen

Bananen zitten vol met vitaminen, antioxidanten, mineralen en koolhydraten. Je concentratie schiet pijlomhoog en je zult er een enorme energy boost van krijgen! Hey, handig…

2. Chia zaden

Chia zaden horen niet voor niets in het rijtje superfoods thuis. Ze zijn het geheim achter een gezond lichaam, maar wat je misschien nog niet wist: ze geven je energielevel ook een boost! Dit kleine zaadje bevat namelijk omega-3, magnesium en protein en geeft daarmee meer energie dan menig energiedrankje.

3. Eieren

Waarom we massaal eieren bakken op een brakke zondagochtend? Juist. Om je energielevel even flink op te schroeven!

4. Honing

Honing is dé vervanging van suiker. Honing bevat natuurlijke suikers die niet in vet, maar in energie worden omgezet. Eén lepel honing staat gelijk aan een 5-uur durend energieshot. Wow!

5. Thee

Thee bevat, net als koffie, cafeïne. Wel beduidend minder, maar ook thee kan je dus meer energie geven! Als je dan ook nog een scheutje honing in je kopje thee doet heb je een gezonde vervanging voor het zoveelste kopje koffie!

6. (Granaat)appels

Appels én granaatappels zitten boordevol met fijne antioxidanten. Goed voor het verlagen van je cholestrol level, maar ze maken je daarnaast ook lekker scherp. (Granaat)appels bevatten natuurlijke suikers die je lichaam snel en effectief een oppepper geven. Zit je knikkebollend achter je bureau? Neem dan een appeltje voor de dorst tegen de slaap!

7. Groene smoothie

Een groene smoothie stimuleert de vetverbranding en bevat talloze energie boostende ingrediënten (het recept vind je hier). Perfect om je dag mee te beginnen…

P.S. Nog gezonder? Bekijk dan deze handige work-out guide!

PHOTO CREDITS: AMELIA ZADRO
(Visited 658 times, 4 visits today)