Iedere vrouw droomt van een glanzende en egale huid maar niet iedereen staat te springen om daar veel tijd en moeite in te steken. Gelukkig kunnen een paar simpele aanpassingen in je huidverzorging een groot verschil maken. Wij zetten de zeven goede voornemens voor je huid op een rijtje.

Make-up eraf halen

Dat je je make-up goed moet verwijderen voor het slapengaan, hoeven we je niet te vertellen. En ook al lijkt dit soms onmogelijk, je kunt het jezelf wel wat makkelijker maken. Heb je bijvoorbeeld een avondje bankhangen op de planning? Verwijder dan alvast je make-up voordat je op de play button van Netflix klikt. Je zult jezelf heel dankbaar zijn als je aan het eind van de avond half in slaap valt en zo snel mogelijk je bed in wilt duiken.

Gebruik bij het reinigen van je huid liever geen watjes. Het verstopt de poriën en je schuift vuil en make-up meer over je gezicht dan dat je het verwijdert. Laat ook zeep en schuimende producten links liggen, want dit droogt je huid teveel uit. Hoe droger de huid is, des te meer vet de huid zal produceren en dit betekent een verhoogde kans op een onzuivere huid. Kies voor een hydrofiele olie of milk, want je gezicht simpelweg wassen is de truc. Net zoals oma dat vroeger deed.

Meer slapen

En tekort aan slaap kan zorgen voor rimpels, puistjes en vochtverlies in je huid. Het woord schoonheidsslaapje is dus niet zomaar uit de lucht komen vallen.. Je huid herstelt zichzelf op een natuurlijke manier tijdens het slapen. Zorg er dus voor dat je elke nacht aan je acht uren slaap komt en smeer je huid iedere avond in met een crème. Dat voelt niet alleen lekker, ’s nachts is je huid namelijk hartstikke actief. Heb je dan perse een nachtcrème nodig? No, want wat voor de ene huid een goede crème voor overdag is, kan voor een andere huid juist ’s nachts veel beter werken. Laat je dus goed adviseren door een expert zoals een huidcoach welke crème voor jouw huid geschikt is. Of het nu dag of nacht is.

Vitamins

Vitaminen en mineralen beschermen de huid en versnellen het herstel bij beschadiging. Je huid is je grootste orgaan en een tekort aan vitaminen kan zorgen voor huidproblemen. Weet je wat echt amazing voor je huid werkt? Vitamine A en C! Zo bestrijdt vitamine A fijne lijntjes en rimpels, verbetert de elasticiteit van de huid en zorgt voor met stevigheid. Ook werkt het goed bij een onzuivere huid, dus bye bye puistjes. Vitamine C geeft een krachtige collageenboost en vermindert pigmentvlekken binnen no-time. You want this!

Hydrateren na het douchen

Na een warme douche is het verstandig om je huid te hydrateren. Doe dit binnen tien minuten nadat je uit de douche stapt. Zet een hydraterende crème in de badkamer, op een plek waar je hem ziet staan als je je aan het afdrogen bent. Dan kun je het niet vergeten. Een body cream of – oil met macadamia olie doet wonderen voor je huid. Boordevol antioxidanten, heeft kalmerende en verzachtende eigenschappen en bevat huididentieke vetten, waardoor de kans op huidirritaties minimaal is. Nog een pluspunt; straks in de zomer houdt het je bruine kleur langer vast. But… don’t forget a good shower treatment. Wanneer je een douche-olie gebruikt om je te wassen droogt je huid niet uit zoals reguliere douchegels dit helaas wel doen. Je huid blijft soepel en je hebt geen trekkerig gevoel na het douchen. Daarna heb je ook minder crème of olie nodig om je lijf mee in te smeren. Win/win dus. Last but not least, met zo’n douche-olie kun je ook nog eens je benen en bikinilijn scheren. Woohoo!

Zorg goed voor je huid

Neem eens in de zoveel tijd een momentje voor jezelf om even te ontspannen en je huid te verzorgen. En nee, dit hoeft echt geen half uur te duren, een paar minuutjes is genoeg. Een keer in de week is voldoende om je huid een boost te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van sunday spa day?  Dan is je huid weer helemaal klaar voor de nieuwe week. Wat dacht je van een heerlijk masker? Bijvoorbeeld een heerlijk kleimasker, waarbij je je huid in 5 of 10 minuutjes een heuse detox geeft. Niet zo’n eentje die hard wordt, maar een in crème-vorm zodat het geen vocht uit je huid onttrekt.

Elke dag SPF gebruiken

De zon is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Dit komt doordat we ons niet goed genoeg beschermen tegen de zon. Als we in de zomer op het strand gaan liggen, gebruiken we natuurlijk zonnebrand maar op een bewolkte herfstdag doen we dit niet. Natuurlijk niet, zul je denken. Maar toch zouden we dit wél moeten doen. Ook wanneer het bewolkt is, kan de zon je huid namelijk beschadigen. Breng daarom elke dag een crème met een SPF aan op je gezicht (onder je make-up). Of je nu een SPF 10, 15 of 30 nodig hebt, ligt natuurlijk aan je huidtype en het seizoen. Laat je daarom goed adviseren door een professional!

Let op de houdbaarheid van producten

Niet alleen voeding kan bederven, ook voor cosmetica is de houdbaarheid belangrijk. Naast dat het product minder goed werkt, kunnen er ook schimmels en bacteriën ontstaan. En die wil je natuurlijk niet in contact laten komen met je huid. De houdbaarheid verschilt per product en type verpakking. Het kan zijn dat er een datum op de verpakking staat maar vaak staat er een symbooltje van een open pot met een cijfer. Dat cijfer geeft aan hoeveel maanden het product houdbaar is na openen. Bij de meeste cosmetica zie je een symbool van 12M wat betekent max. 12 maanden houdbaar na openen. Wanneer een product nog veel langer houdbaar is, moet je je afvragen of die conserveringsmiddelen wel op je huid wil smeren. Gebruik je het liefst “natuurlijke” cosmetica? Realiseer je dan dat dergelijke producten veel beperkter houdbaar zijn.

Meer lezen over skincare?
Je huid verbeteren? Manon heeft dé tip!

(Visited 1 times, 1 visits today)