7 healthy snacks om mee te nemen als je veel reist

Ben jij voor je werk altijd onderweg? Dan kom je langs genoeg tankstations, eettentjes of 24-uurs shops waar je eten kunt kopen. Af en toe zou je natuurlijk naar binnen kunnen stappen om een lekkere KitKat te kopen. Maar op een gegeven moment is ZELFS dat niet meer lekker en besef je je dat je een dief uit je eigen portemonnee bent. Speciaal voor de ladies die altijd onderweg zijn voor hun job, hebben wij onze favo healthy snacks geselecteerd. Handig om mee te nemen en gezond.

Noten

Now-a-days zijn er verpakte noten: hazelnoten, cashewnoten of walnoten. In deze noten zitten eiwitten en onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten heb je nodig. Waarom? Dat lees je hier. Omdat je het in een kleine verpakking mee kunt nemen, is het perfect in de auto of tijdens het reizen met OV.

Bananenbrood

Zondag even voorbereiden en de rest van de week kan jij genieten van je zelfgemaakte bananenbrood. Neem een sneetje mee voor onderweg en je bent goed bezig. En het fijnste: het is nog lekker ook.

Homemade mueslirepen

Ook hierbij geldt, je bent even wat tijd kwijt met voorbereiden. Maar dan kan je er wel een week lang van genieten. Zelfgemaakte mueslirepen. Handig om mee te nemen en supergezond. Maak het zo lekker als je zelf wil: Het recept voor gezonde mueslirepen! 

Snoeptomaatjes

Superhandig om mee te nemen en de naam zegt al genoeg. Lekker snoepen en ondertussen nog gezond bezig zijn. Fijn!

Popcorn

Popcorn wordt natuurlijk gemaakt van maïs, wat het een gezonde snack maakt. Je kunt natuurlijk een zakje popcorn uit de supermarkt halen, maar het is beter om zelf popcorn te maken. Je kunt dan zelf de dosering zout, suiker of honing bepalen. Hoe je zelf popcorn maakt? Gooi maïskorrels in een verhitte pan en zet er een deksel op. Zorg ervoor dat er nog wel stoom kan ontsnappen.

Fruit

Je kunt natuurlijk elke ochtend keurig je banaan, appel en kiwi meenemen. Zo krijg je je vitaminen binnen op een snelle manier. Vind je fruit niet handig omdat je je appel moet schillen of je een lepel moet gebruiken voor je kiwi? Dan kun je ook kiezen voor gedroogd fruit of thuis je fruit alvast snijden.

Komkommer met pindakaas

Een combinatie waar je ‘u’ tegen zegt. Komkommer en pindakaas: we LOVE it. Je kunt het heel makkelijk thuis maken. Snij je komkommer in plakjes en smeer er pindakaas tussen. “Plak” de andere komkommer erop. Yum!

READ NEXT:
15 snacks onder de 100 calorieën
Lekkere gezonde avond snacks!
Dat je een emotie-eter bent, ligt dus niet aan jou

PHOTO CREDITS: SOPHIA MOLEN