7 kapsels die je kan fixen in een halve minuut

Je outfit kan nog zo tof zijn, als je haar niet goed zit is je hele look ruined. Prepare for: de fijnste tutorials, de mooiste kapsels en de beste tips. Als je haar maar goed zit, toch?

Je kent het wel: je hebt het druk en je hebt haast! Je snoozed nog een paar minuten en nog een paar minuten. Springt onder de douche, kleed je aan wat dan wordt vervolgt door een aantal minuten werken aan een leuk make-upje. En dan, hoppa, met nat haar de deur uit. Nee, vanaf nu dus niet meer. Want wij hebben superfijne kapsels om ’s ochtends een snelle hairdo te creëren.

1. Een hoge paardenstaart

Doe dit niet met pas gewassen haar, maar met second-day haar. Borstel je haar goed door en bind met een elastiek de staart bovenin vast. Maak hem een beetje rommelig voor meer volume. Iets meer tijd? Maak dan twee kleine staarten onder elkaar waardoor het lijkt alsof je veel langer haar hebt.

2. De bun

Old but gold! Pak al je haar bij elkaar bind het bovenop vast met een elastiek. Draai dan de staart om het elastiek en zet vast met een U-pin.

3. Creatieve schuifspeldjes

Met schuifspeldjes kan je plukjes haar makkelijk wegwerken, maar je kan het ook als accessoire gebruiken. Maak er bijvoorbeeld een leuk figuurtje mee in je haar, zoals een driehoek (bekijk de look hieronder). Je kan er super veel mee doen, dus laat je creativiteit zien.

4. Half up

Deze haarstijl is super simpel en ziet er ook stylish uit. Het is geschikt voor bijna alle haartypes. Hij staat vooral erg mooi wanneer je een bos krullen hebt. Pak je haar vanaf de bovenkant van je oren bij elkaar. Zet het vast met een elastiek. Draai dan de pluk weer door de onderkant van het elastiek heen, voor een leuk twist effect. De losse plukjes haar kan je lekker laten hangen, vooral bij krullen staat dit alleen maar mooier.

5. Halve staart

Deze lijkt een beetje op de half bun. Maar in plaats van een knot maak je een staart. Zelfs wanneer je kort haar hebt kan je deze haarstyle rocken. Eigenlijk staat het nog mooier bij korter haar dan bij lang haar. Gebruik wel een elastiekje die extra stroef is, zodat hij niet zo makkelijk afglijdt.

6. De lage knot

Deze haarstyle hebben we de laatste tijd veel op de catwalk voorbij zien komen, dus dit wilden we zelf ook graag uitproberen. Blijkt dat het ook nog eens binnen een halve minuut gefixt is! Het is de perfecte everdy day haarstijl. Dit kapsel staat wat netter en is daarom ook geschikt voor kantoor.

7. Hair-wrapped staart

Deze paardenstaart maakt nog steeds altijd een bepaalde indruk, want mensen hebben niet door dat het zo makkelijk is om te doen. Als je een paardenstaart hebt gemaakt pak je daar gwoon een plukje uit, je wikkelt het om de staart en zet het vast met een schuifspeld.

READ NEXT
5 haarkleurtrends voor aankomend najaar
Je haar korter knippen? Lees dan eerst deze tips!
Dun haar? Zo creëer je alsnog een volle bos!