7 make-up tips voor iedere festivalganger

De zomer staat voor de deur dus het festivalseizoen is weer begonnen. Tijdens een festival wil jij natuurlijk mooi voor de dag komen, maar vaak gaat zo’n heerlijke dag in de zon gepaard met een aantal struggles. Uitgelopen make-up omdat het zo warm is en foundation die van je gezicht afglijdt. Of wat dacht je van een pittige regenbui die jouw mascara en kapsel compleet ruïneert? Dat wil je niet hebben, daarom hebben wij zeven handige festival make-up tips.

1. Start met een primer

Start met een primer. Dit zorgt er namelijk voor dat je make-up goed blijft zitten en zo voorkom je dat alles straks voor niets is geweest.

2. Skip foundation

Ja, je leest het goed: sla de foundation lekker over. Hoe goed je primer ook is, op den duur zit je foundation niet meer zoals je had gehoopt. Wil je toch wat vlekjes wegwerken? Kies dan voor een bb of cc-cream deze zijn namelijk lichtdekkend en perfect voor de zomer.

3. Waterproof make-up

Voor een festival is het altijd slimmer om waterproof make-up te gebruiken. Een onverwachte regenbui is namelijk helemaal niet zo onverwacht in Nederland. En vliegende biertjes kunnen ook veel schade aanrichten, kies daarom tijdens een festival voor een waterproof mascara.

4. Zonnebrand

Smeer je altijd goed in. En niet alleen van te voren. Ook tijdens het festival moet je regelmatig bijsmeren. Je wilt aan het eind van de dag toch niet als een rode kreeft thuiskomen. Neem dus een kleine tube zonnebrand mee voor in je tas.

5. Contouring

Zorg voor een mooie subtiele glow op je wangen. Gebruik hiervoor een peachy kleurige blush en champagne kleurige highlighter. Om je gezicht een klein beetje te contouren, kun je een lichte bronzer gebruiken.

6. Lipstick

Omdat we het hele gezicht vrij neutraal laten met de make-up is het leuk dat je lippen eruit knallen. Dit kan je doen met een felle lipstick. Maar als je het toch wat rustiger wil houden zijn nude kleuren ideaal. En wil je er zeker van zijn dat het de hele dag goed zit? Gebruik dan een liquid lipstick.

7. Setting spray

Nadat je de look aangebracht hebt, vergeet dan niet om een setting spray te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je make-up goed gefixeerd word en het zorgt voor verfrissend effect.

Meer festival make-up tips?
How to pack voor een festival weekend

 

PHOTOCREDITS : BRITT LEEMAN