7 producten waarvan je niet had verwacht dat ze vegan zijn

Vaak hebben we het idee dat een veganistische lifestyle betekent dat je ‘niks’ meer kunt eten. Gelukkig valt dit heel erg mee. Je kan namelijk alsnog heel veel lekkers eten. En hiervoor hoef je echt niet per se een biologisch merk of een vervanger aan te schaffen. Sommige producten zijn namelijk vegan terwijl we dit nooit hadden verwacht! We zetten de vegan producten voor je op een rijtje.

Oreo original

In het verleden bevatten de original Oreo koekjes melk maar nu zijn ze helemaal vegan. Let op: de ijsjes en de Oreo’s met een laagje chocola of een andere vulling zijn niet vegan.

Ben & Jerry’s

Sinds kort zijn er zelfs non-dairy varianten van Ben & Jerry’s ijs verkrijgbaar. Het vegan ijs is er in drie smaken: chunky monkey, peanut butter & cookies en chocolate fudge brownie.

Ze zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 500 milliliter en je betaalt maar 50 cent extra dan de niet-vegan variant. Naast Ben & Jerry’s zijn er nog veel meer merken die vegan ijs produceren. Neem dus vooral even een kijkje in het diepvries-schap.

Chocoladepasta

Zelfs chocoladepasta hoef je niet op te geven bij een vegan lifestyle. De basic én de duo hazelnut spread van Ah basic zijn namelijk gewoon veganistisch.

Speculaas

In veel gevallen bevat speculaas geen dierlijke ingrediënten. De koffieleutjes van Lotus maar ook de speculaas(brokken) van veel huismerken zijn vegan. Check de ingrediëntenlijst om hier zeker van te zijn.

Tony Chocolonely puur

Pure chocolade is niet altijd vegan, het kan ook melk(poeder), room of boter bevatten. Bij de chocoladerepen van Tony’s Chocolonely is dit niet het geval. Maar let op: niet alle repen zijn vegan. Welke dat wel zijn? De smaken puur, puur pecan kokos, puur amandel zeezout en puur sinaasappel rozemarijn

Chips

Houd je meer van hartige snacks? Geen probleem, er is ook vegan chips. Je kunt onder andere kiezen voor Lays naturel en Pringles naturel, paprika en texas bbq.

Bamischijven

Op zoek naar een veganistische ‘gefrituurde’ snack? Ga dan voor de oven bamischijven van Mora. Je snack is dan natuurlijk niet gefrituurd, maar is het niet juíst heel makkelijk dat je alleen de oven nodig hebt?

Vegan is niet per se gezond

Ja, dit moeten we wel even gezegd hebben. Als iets vegan is, wil dat niet per se zeggen dat het daarom gezonder is. Het is in ieder geval beter voor de dieren en voor het milieu.

Dit product wil je ook ontdekken!
> Geïnteresseerd in plantaardig eten? Dan wil je dit lezen!

Gezonder eten? Zo lukt het je:
> Dit is de makkelijkste truc om gezonder te eten

En maak deze fouten vooral NIET:
> Deze fouten maken we allemaal met gezond eten