8 fruitsoorten die jouw lichaam een boost geven

Fruit zit bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Dat zijn nutriënten die goed zijn voor je immuunsysteem dat je beschermt tegen ziektes. Het is duidelijk dat fruit een goede toevoeging is aan je dagelijkse dieet. Maar wat zijn nou echt de gezondheidsvoordelen van fruit voor ons lichaam? Wij hebben onze favorieten even onder de loep genomen.

1. Avocado

Wait, what? Is het geen groente dan? Nee, we hebben het al die tijd verkeerd gezegd… Dat wij gek zijn op deze fruitsoort (noem het maar gerust een verslaving) is geen geheim. Maar wist jij dat de avocado een van de gezondste soorten is die er bestaat? Een avocado zit bomvol vitamine. Het fruit bevat wel veel vetten en calorieën, maar dit zijn allemaal natuurlijke vetten. Deze vetten geven je snel een verzadigd gevoel en helpen bij het in balans houden van je gewicht. Daarnaast staat ons favoriete fruit bekend om haar beauty voordelen. De vitamine E in de avocado stimuleren gezonde haargroei en de vitamine A helpt bij het herstellen van de huid. En slecht humeur? De vitamine B in de avocado lost dit op.

2. Ananas

Behalve dat deze tropische fruitsoort ontzettend lekker is, is de ananas rijk aan verschillende voedingsstoffen. Power! De ananas wordt ook wel de superstar onder de fruitsoorten genoemd. Omdat de ananas de kracht van meerdere fruitsoorten in één heeft. De ananas zorgt voor een gave huid, neemt een opgeblazen gevoel weg en helpt bij spijsverteringsproblemen. En de ananas heeft een ontstekingsremmende werking, ideaal bij een verkoudheid of griep.

3. Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn echt anti-oxidanten bommetjes! De hoeveelheid anti-oxidanten helpen zuurstofdeeltjes die vrijkomen in je bloed uit te schakelen. Dit vertraagd het verouderingsproces. Dus gooi die anti-ageing cremes maar uit de deur en ga los op de blauwe bessen. Naast dit fantastische voordeel zijn de bessen goed voor nog veel meer. De blauwe bes bestrijdt een hoge bloeddruk. Zorgt voor een betere concentratie. En vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

4. Appel

Appels zitten boordevol met goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Dit zorgt voor een goede balans in je bloedsuikerspiegel waardoor je minder trek zal hebben. Voor peren geldt precies hetzelfde. Je hebt 7500 appelsoorten en JA ze zijn allemaal gezond. An apple a day keeps the doctor away! Maar ook de tandarts. De gezondheid van je tanden wordt aangetast door bacteriën. 80% van deze bacteriën worden flink aangepakt door het regelmatig eten van een appel.

5. Sinaasappels

Deze fruitsoort bevatten vezels waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Door deze vezels komen de calorieën niet ineens vrij, maar wordt dit verspreid over een langere periode. Hierdoor wordt je lichaam geprikkeld om meer vet te verbranden. En wist jij dat een sinaasappel helpt tegen de zenuwen? De sinaasappel heeft een kalmerende werking. Dus heb je een sollicitatiegesprek, date of eerste ontmoeting met je schoonouders? Dan komt een sinaasappel goed van pas.

6. Banaan

Bananen bevatten een heel hoog gehalte aan magnesium en dat zorgt ervoor dat je bloedvaten ontspannen. Zo verdwijnt dus die barstende koppijn binnen no time. Bovendien bevatten bananen drie natuurlijke suikers genaamd: Fructose, sucrose en glucose, je lichaam krijgt hierdoor een enorme energie boost. Dus je weet wat jou te doen staat aankomende zondag na een heftig weekend stappen. Bananen eten!

7. Kokos

Kokoswater, -olie en -vet zijn een ware hype. Wij zijn kokos freaks! Maar is de fruitsoort ook echt zo gezond voor ons? Jazeker! Kokos is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Net als de ananas heeft kokos een ontstekingsremmende werking. Maar er is meer. Kokos bevat veel vezel, is goed voor de spijsvertering en je krijgt er snel een verzadigd gevoel van. Ideaal tijdens het afvallen. Kokosolie is een waar wondermiddel… Lees hier wat je er nog meer mee kan doen.

8. Aardbeien

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en dus ook de aardbeien. Whoop whoop! Naast dat aardbeien superlekker zijn, zijn ze ook heel goed voor ons. Het gehalte vitamine C in de aardbei zorgt ervoor dat onze weerstand op peil blijft en schadelijke stoffen worden afgevoerd. En het heerlijke fruit is goed voor onze huid. De vitamine C en anti-oxidanten in de aardbei zorgen voor een fijne glow op je gezicht.

Waar water met fruit niet allemaal goed voor is
> Voeg dit toe aan je water voor een mooie huid

Enne, eigenlijk is het een fruit.
De groente die we veel vaker zouden moeten eten

Klaar met de sperziebonen en witte bonen in tomatensaus.
Op deze manieren zijn groentes wel écht lekker

PHOTO CREDITS: ANUNANNA