8 make-up tips die je ogen groter doen lijken

Ogen zijn één van de eerste dingen waar je naar kijkt als je met iemand praat. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met grote, blauwe kijkers à la Doutzen Kroes. Maar niet getreurd: er zijn veel make-up tips en tricks waarmee je grotere ogen kan faken. It’s pretty easy!

1. Wallen

Wallen en donkere kringen zorgen ervoor dat je ogen kleiner lijken. Om je wallen weg te werken kun je een beetje concealer aanbrengen. Breng ‘m in een driehoeksvorm, met de punt naar beneden, aan en breng de concealer deppend aan met je vingers of een sponsje (niet uitsmeren, zo haal je het product juist weg). Je kunt, voordat je concealer aanbrengt, ook een beetje rode lippenstift op je wallen smeren. Not kidding (kijk hier hoe je dit kan doen).

2. Eyeliner

Eyeliner op de juiste manier aanbrengen kan echt voor verschil zorgen. Gebruik bijvoorbeeld een iets lichtere eyeliner of ga voor de cat-eye techniek. Kijk hier voor dé eyeliner tips die je ogen groter laten lijken.

3. Witte oogschaduw en oogpotlood

Witte en lichtere kleuren oogschaduw zorgen ervoor dat je ogen groter lijken. Breng een beetje witte oogschaduw aan op je ooglid en/of zet aan de binnenkant van je ogen een lijntje met wit oogpotlood. Dit geeft je een open en frisse blik in een handomdraai!

4. Wimpers krullen

Je wimpers zijn heel belangrijk voor je ogen. Gekrulde wimpers geven je een uitgeslapen blik en laten je ogen ook groter lijken. Dit doe je natuurlijk met een wimperkruller. Heb je die niet? Je kan het ook gewoon met je vingers doen of met een lepel (ja, echt). Kijk hier hoe je dat doet.

5. Wenkbrauwen

Ook wenkbrauwen zijn heel belangrijk voor je uitstraling! Verzorg ze dus goed en epileer ze in de juiste vorm, voor een mooie, open uitstraling. Bekijk hier hoe je dit aanpakt. Breng onder je wenkbrauw een beetje lichte oogschaduw of concealer aan. Zo wordt je oogopslag nog groter.

6. Blauwe kleuren

Blauwe en koele kleuren maken je oogwit witter en zorgen ervoor dat je ogen daardoor groter lijken. Draag dus een beetje blauwe oogschaduw, maar natuurlijk niet teveel.

7. Highlighter

Highlighter doet ook wonderen voor een mooie oogopslag. Breng aan de binnenkant van je ogen een beetje higlighter aan. Hiermee creëer je een frisse blik en lijk je ook meteen wakker in de ochtend! Hiermee laat je je ogen echt wel spreken. Je kan daarnaast de higlighter ook aanbrengen onder je wenkbrauwen, in plaats van oogschaduw of concealer.

8. All eyes on you

Als je echt alle aandacht naar je ogen wil laten trekken, kan je de rest van je make-up het best neutraal houden. Dit maakt een groot verschil! Ga bijvoorbeeld voor een mooie nude kleur op je lippen en breng niet te veel make-up aan op je jukbeenderen en wangen.

 

Gebruik je altijd dezelfde make-up?
Dit zijn onbekende make-up merken die toch heel goed zijn

Wil je jonger lijken?
Lijk jonger door deze geniale make-up tips!

Soms mag je goed investeren:
Aan deze make-up producten mag je wat meer geld uitgeven

 PHOTO CREDITS: TAYLOR_HILL