8 manieren om minder geld uit te geven aan vaste lasten

Hoe zonde is het om iedere maand weer zoveel geld kwijt te zijn aan vaste lasten terwijl je er eigenlijk flink op kunt besparen. Heel zonde natuurlijk. Achteraf had je veel meer over kunnen houden. Gelukkig hebben wij acht manieren gevonden waarmee je minder geld uit hoeft te geven aan vaste lasten en waardoor je meer geld overhoudt om kleding van te shoppen.

1. Overzicht
Begin met het maken van een overzicht. Wat komt er maandelijks binnen en wat geef je uit? Neem alles mee: boodschappen, energie, benzinegeld etc. Heb je dit op een rijtje staan? Dan kun je gaan puzzelen hoe je hierop kunt besparen.

2. Pak de fiets
In plaats van overal naar toe te gaan met de auto is het misschien een goed idee om een keer de fiets te pakken. Het is ten eerste veel gezonder en ten tweede bespaar je er ongelofelijk veel geld mee. Doe dit geld in een potje zodat je straks lekker uitgebreid kunt gaan shoppen

3. Energie
Probeer ook eens te besparen op je energiegebruik. Stel een doel voor jezelf en probeer zo min mogelijk te verbruiken. Doe in plaats van alle lampen eens een keer kaarsjes aan. Zo maak je het ook nog eens super romantisch in huis. Wat ook goed werkt is een douche timer zetten. Probeer maximaal 5 minuten per dag te douchen. Het is misschien even wennen, maar je moet maar zo denken: straks heb je nog meer geld om te shoppen. 

4. Budget boodschappen
Ook met boodschappen doen kun je veel geld besparen. Geef jezelf een budget voor de hele week, bijvoorbeeld 50 euro. Ga naar winkels zoals de Aldi en de Lidl. Heb je nog eten van dezelfde dag over? Vries het in, zo kun je het later in de week nog een keer eten. 

5. Onnodige abonnementen
Heb jij onnodige abonnementen lopen? Ga jij bijvoorbeeld nooit naar de sportschool maar heb je toch een abonnement? Zeg deze dan lekker op. Net zoals tijdschriften, loterijen etc. Je bespaart hier uiteindelijk honderden euro’s op. Extra shopping money.

6. Stop met roken
Rook jij? Probeer hier dan mee te stoppen. Er zijn genoeg hulpmiddelen voor. Je kunt natuurlijk ook altijd naar de dokter gaan voor advies.

7. Contant geld
Betaal vanaf nu alleen nog maar met contant geld. Zo zie je wat je uitgeeft. Met een pinpas geef je veel makkelijker geld uit. 

8. Denken
Denk bij ieder product dat je vanaf nu aanraakt hoe erg je het nodig hebt. Stel jezelf de vraag: ‘wanneer ga ik dit gebruiken?’ en ‘ga ik het gebruiken?’. Als je het echt nodig hebt, koop het. Heb je het niet nodig? Niet kopen.

 

READ NEXT:
Dit zijn de gouden regels voor shoppen tijdens de sale
5 manieren om shoppen makkelijker te maken
Met deze hacks kun je meer kleding shoppen!

Source: Youngestg Cooper