8 niet voor de hand liggende stedentrips

Londen, Milaan, Parijs en Berlijn zijn steden die we allemaal wel kennen en veel van ons wel hebben gezien. Deze plaatsen zijn echt toeristische trekpleisters, maar hoe leuk is het om een bezoekje te brengen aan een Europese stad die een stuk minder bekend is, maar absoluut een bezoekje waard zijn! Wij zochten het voor je op en selecteerden ze voor je!

1. Verona (Italië)
Het eeuwenoude Verona is een van de meest idyllische en romantische steden van Europa. Je vindt hier onder meer diverse prachtige oude kerken, grote pleinen, een immens groot amfitheater en vele andere Romeinse monumenten. Maar je proeft hier vooral de typische Italiaanse sfeer, alleen zonder het échte massatoerisme.

2. Aalborg (Denemarken)
Deze geweldige Deense stad staat in de schaduw van een andere stad. Waar bijna iedereen z’n city trip naar Kopenhagen plant, zijn er maar een handvol reizigers die naar Aalborg gaan. Deze stad heeft een onwijs sfeervolle binnenstad met karakteristieke huizen en mooie steegjes. Tip: ga erheen in mei (als je van carnaval houdt), want dan vindt je in Aalborg het grootste carnavalsfeest van Scandinavië!

3. Ljubljana (Slovenië)
Langs de waterkant vind je de meest gezellige cafés en dat maakt Ljubljana een perfecte stad voor een weekendje weg. Je kunt er heerlijk eten en fijn ronddwalen door de stad en alle prachtige middeleeuwse en Art Nouveau gebouwen bekijken.

4. Gent (België)
Waar Antwerpen de meeste bezoekers trekt, is Gent misschien nog wel mooier. Het is een pittoresk stadje en heeft genoeg historische bezienswaardigheden. Maar je zult daar ook snel de bruisende hedendaagse creatieve sense ontdekken met hippe hang-outs zoals leuke barretjes en café’s.

5. Segovia (Spanje)
Segovia staat bekend om haar mooie kerken en is absoluut het bezoeken waard. Het is een goede optie voor een rustige minibreak. Ze hebben een geweldig Disney-achtig kasteel en de gotische kathedraal is ook onvoorstelbaar mooi.

6. Belgrado (Servië)
Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van het oosten’ genoemd. Deze stad is een samensmelting van de Oosterse en Westerse cultuur, wat het juist zo bijzonder maakt. Die verfrissende combinatie komt terug in zowel de architectuur de keuken als de gehele sfeer in een van de mooiste minder bekende Europese steden. Ook worden hier ook veel openlucht voorstellingen en concerten geven, we love!

7. Krakau (Polen)
Het oude stadscentrum van Krakau behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en is adembenemend mooi. Je kunt er overal erg goedkoop eten en drinken. Het stadspark Planty wat rondom het oude centrum is aangelegd, is heerlijk om even tot rust te komen.

8. Palermo (Sicilië)
Dit is wel een favorietje. Palermo is een bestemming op het zuidelijke eiland van Italië en heerlijk om een paar dagen op door te brengen. Het weertje is natuurlijk al een pluspunt, en de eeuwenoude geschiedenis, het rauwe sfeertje en het heerlijke eten is een geweldige combinatie. Palermo staat vooral bekend om het ‘straateten’. Ook kun je er goed shoppen: de hele rechthoek tussen de Via Roma en de Via Maqueda vormen een winkelparadijs. Shop till you drop!

READ NEXT


 PHOTOCREDITS : ASOUTHERNSWEETHEART