8 ultieme SAS-dag snacks

Heb je écht een beloning verdiend nadat je heel gedisciplineerd hebt gehouden aan je dieet of je sportschema? Eens in de zoveel tijd mag je echt wel eens iets lekkers (en ongezonds) eten. Het blijkt zelfs dat cheat days goed zijn voor je dieet! Pizza, hamburgers, friet, ijs en chocola zijn natuurlijk de eerste cheatday snacks waar je aan denkt. Maar daarnaast is er nog zóveel ander lekker eten dat je niet mag vergeten. Onder het mom van: calories don’t count in the weekend..

Nutella

Nutella is echt onze guilty pleasure en mag zeker niet ontbreken op een cheat day. En dan bedoelen we niet een laagje Nutella op je broodje of cracker. Neem gewoon de pot op schoot, haal er een pak soepstengels bij en uitlepelen maar.

Popcorn

Een zak zoute of zoete popcorn is heerlijk om mee te nemen op de bank voor je Netflix-avondje. Reken maar dat die zak aan het einde van de avond leeg is.. Ben je niet zo’n enorme fan van popcorn? Dan gaat dit recept voor vanille popcorn je vast alsnog overtuigen.

Milkshakes

Ben je dol op ijs? Dan vind je milkshakes waarschijnlijk ook heerlijk. Iets minder voor de hand liggend, maar misschien zelfs nog wel lekkerder. Oh, we waren je vergeten te waarschuwen dat je straks óveral zin in hebt. Sorry not sorry.

Pannenkoeken

Op je cheatday ga je natuurlijk niet een paar kant-en-klare pannenkoeken uit de supermarkt naar binnen werken. Zelf pannenkoeken maken is veel lekkerder! En als je deze recepten hebt gezien, there’s no way back.

Donuts

Als we onszelf een cheat (lees: suikerbom) gunnen, pakken we er al snel een chocoladereep bij. Maar vergeet donuts niet! Ga naar de supermarkt voor gesuikerde donuts of ga all the way en ga langs Dunkin’ Donuts voor de lekkerste soorten.

Zelfgemaakte baksels

Een pak koekjes halen in de supermarkt is wel heel makkelijk, maar het is natuurlijk veel lekkerder om zelf iets te bakken. Inspiratie nodig? Ga bijvoorbeeld voor deze bastogne cheesecake met butterscotch, deze salted caramel chocolate cookies of deze salted caramel chocoladetaart. Zul je vast geen spijt van krijgen!

Nacho’s

Je kunt natuurlijk gewoon een zak paprikachips pakken maar als het dan toch cheatday is, kun je beter helemaal uitpakken. Nacho’s kun je natuurlijk in een restaurant of op een terras bestellen, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken. Vul een ovenschaal met nacho chips en strooi er geraspte kaas over. Verder kun je naar smaak nog van alles toevoegen: ui, tomaat, guacemole, zure room en salsa of chilisaus. Laat de kaas smelten in de oven en klaar is je schaal met nacho’s!

Tapas

Tijdens je cheatday heb je natuurlijk overal zin in. Kun je geen keuze maken tussen al dat lekkere eten? Ga dan voor een tapas night! Dan heb je allerlei kleinere hapjes en het is ook nog eens heel gezellig om samen met een vriendin of je boyfriend op te eten.

Hier komt het verlangen naar zoetigheid dus vandaan:
> Dit zeggen je cravings over je gezondheid

Voor als je na je cheatday weer back on track moet:
> Dit is de makkelijkste truc om gezonder te eten

Inspiratie nodig voor gezonde snacks?
> Lekkere snacks waar je je niet schuldig om hoeft te voelen