8 ways to get your shit together

We hebben allemaal het moment gehad waarop je denkt: En nu? Het is een lastig punt maar voor iedereen herkenbaar. Om je door dit 20-something-dipje heen te slaan, hier 8 manieren to get your shit together.

1. Elk avontuur begint ‘ergens’
Als je een baaldag hebt of alles tegen zit: don’t worry! De kleine dingen kunnen er alsnog voor zorgen dat jij met een glimlach thuis komt. Je weet nooit welk avontuur er op je pad komt, of welke hottie…

2. Het kan altijd beter
“Het leven begint pas écht right outside your comfort zone”. Klinkt als een zweverige spreuk maar toch is dit waar. Doe eens iets wat je normaal gesproken nooit zou doen! Switch na jaren trouwe dienst van baan, want misschien behoor je daar al tot het meubilairof start alvast met een bucketlist voor 2017. Wat wil je bereiken?

3. Het enige waar je bang voor moet zijn, is angst zelf
Het is logisch dat je in sommige situaties onzeker bent. Ook Anna heeft er vast wel eens last van. Laat die angst of onzekerheid alleen geen grote rol spelen in je leven. Face your fears!

4. Wanneer je iets in je hoofd hebt, krijg je het voor elkaar
Het klinkt misschien een beetje als hocus-pocus maar toch hebben veel succes verhalen bewezen dat het werk zolang je je mind er maar toe zet! Natuurlijk helpt hard werken hier ook bij (en dus ook weinig slaap) but it will pay off!

5. Luister altijd naar je grootouders
Je adorable oma of opa heeft al veel meer levensjaren achter de rug dan jij. Ze heeft meer ervaringen opgedaan, meer mensenkennis en kan jou het beste advies geven. Zij heeft het immers allemaal al doorstaan!

6. Soms zit alles tegen, maar uiteindelijk boek je succes
Natuurlijk is het top als alles op rolletjes loopt. Maar herkenbaarder voor iedereen is dat het niet altijd meteen goed gaat. Je faalt en daar baal je van. Maar ga verder, probeer het opnieuw! Rome is ook niet in één dag gebouwd.

7. Leef in het nu
Wat is geweest, is geweest. Deal with it. Het enige wat je nu kunt doen, is leren van het verleden en leven in het nu. Je hebt namelijk direct of indirect geleerd van je fouten en zult dat hoe dan ook verwerken in de toekomst!

8. Investeer je tijd, liefde en energie in mensen die het verdienen
Je tijd en emoties investeren in mensen die het niet verdienen, is pijnlijk en kost vaak teveel energie. Als je constant omringd wordt door mensen die geen interesse in je tonen, is het tijd om afstand te nemen. Investeer je tijd, liefde en energie daarom in mensen die het wél verdienen.

READ NEXT:
Het leven wordt makkelijker na je 20’s
Dat je een emotie-eter bent, ligt dus niet aan jou
How to: in een high-end look naar kantoor