9 beauty hacks die je niet moet proberen

Af en toe heb je van die momenten dat je zelf op zoek gaat naar beautytips op internet. Hier kom je de handigste, maar ook de gekste dingen tegen. Toch zijn er een paar dingen waar je zeker mee moet oppassen.

Mee-eters verwijderen met flosdraad

Deze hack is begonnen bij een beautyvlogger. Zij liet in een video zien hoe ze flosdraad over haar neus haalde om mee-eters te verwijderen. Helaas is deze goedkope optie niet dé truc om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt je huid namelijk ernstig beschadigen. Je bloedvaatjes kunnen namelijk knappen, waardoor er rode vlekken ontstaan.

Baking soda als beautyproduct

Op het internet zijn allerlei tutorials te vinden om baking soda te gebruiken als masker, scrub of exfoliant. Maar dit ingrediënt is absoluut niet goed voor je huid. Dit heeft alles te maken met de pH-waarde van het product. Bij cosmeticaproducten wordt hier rekening mee gehouden: de pH-waarde van de producten ligt in de buurt van de natuurlijke pH van je huid. Baking soda heeft een veel hogere pH-waarde, waardoor de zuurtegraad wordt verstoord en de bovenste huidlagen worden aangetast. Dit kan zorgen voor irritaties en onzuiverheden.

Tandpasta op puistjes

Tandpasta wordt vaak gebruikt als redmiddel om van een puistje af te komen. Veel mensen denken dat tandpasta je puistje uitdroogt. Omdat het prikt op je huid, krijg je misschien het idee dat het werkt. Helaas is dit juíst het teken dat het je huid irriteert. Na een nacht slapen met tandpasta op je huid, kunnen er zelfs rode plekjes ontstaan. Niet echt het resultaat dat je in gedachte had, dus.

Deodorant gebruiken als primer

Een deodorant in de vorm van een roller of stick zou volgens het internet de perfecte primer zijn. En dan vooral voor de vette huid vanwege de matterende werking. Maar wat deodorant ook doet, is je poriën verstoppen. Zoals je waarschijnlijk al kon raden, dit zorgt zéker niet voor een mooie egale huid.

Kaneel

Er staat vaak in handleidingen voor DIY gezichtsmaskertjes dat kaneel een goed middeltje is tegen allerlei gezichtskwaaltjes. Maar niets is minder waar. Het kan zorgen voor irritatie en een branderig gevoel als je het op je gezicht smeert. Sommige mensen kunnen zelfs allergische reacties krijgen, dus gebruik geen kaneel! Wat wel goed is, is appelazijn. Wij hebben voor jou een DIY maskertje gemaakt en hier zie je hoe je ‘m maakt! En wil je eens helemaal out of the box denken? Sommige mensen zweren bij een masker van kattengrind. Eeewww

Haarspray als setting spray

Sommige vrouwen gebruiken haarspray als setting spray nadat ze make-up hebben aangebracht. Hierdoor zou het langer blijven zitten en het is een goedkopere variant van echte setting spray. Maar haarspray kan je poriën verstoppen, irritatie veroorzaken en zelfs puistjes veroorzaken. Niet meer doen, dus.

Donkere plekjes weghalen met citroen

Doordat citroenen anti-bacterieel zijn, lijken ze goed te zijn tegen acné en het oplichten van donkere plekjes. Maar citroen maakt je huid hartstikke droog, het irriteert en haalt natuurlijke oliën weg. Dus doe die citroen lekker in je spa rood/blauw en niet op je gezicht.

Havermout

We zagen ook iets geks voorbij komen, namelijk je vette haar aanpakken met havermout. Een beetje havermout in je haar en de olie wordt vanzelf uit je haar “gezogen”. Vervolgens kam je het er weer makkelijk uit. Maar wij vinden dit toch een beetje gek. Je kunt natuurlijk ook gewoon op tijd je haar wassen of een busje droogshampoo in je tas stoppen. Mocht zelfs dat niet lukken, dan lees je hier hoe je vet haar verstopt! En stay away van de havermout.

Mayonaise

Wel eens gehoord dat je mayonaise in je haar kan smeren als conditioner? Op zich is dit waar. Maar de haarmaskers die we tegenwoordig hebben zijn zoveel beter en gezonder voor je haar. Daarnaast hoef je het voor het geld ook niet echt meer te doen. Je hebt al haarmaskers voor een euro. En die ruiken ook een stuk frisser…

READ NEXT:
Grove poriën voorkomen: zo doe je dat
> Huidverzorging voor en na je work-out
> Voeg dit toe aan je water voor een mooie huid