9 styling regels die nooit uit de mode raken

Voor fashion styling zijn geen vaste regels en dat heeft natuurlijk alles te maken met het grillige karakter van ‘Mode’ (mind the capital M). Waar tien jaar geleden donkerblauw combineren met zwart een soort doodzonde was, wordt het nu ervaren als één van de meest chique kleurencombinaties. Wij zijn dan ook niet zo heel erg van de ‘regeltjes’ maar er zijn er een paar die je op een geen-idee-wat-ik-nu-weer-aan-moet-dag ontzettend kunnen redden: they never fail.

Zwarte blazer of biker

Een zwarte blazer zorgt er altijd voor dat je look er net even ‘uitgedachter’ en meer ‘af’ uit ziet. Ga je liever voor iets stoers? Een zwarte biker doet hetzelfde maar op een iets stoerdere manier!

Stripes

Een striped tee is always a good idea. Hij geeft zelfs de meest simpele jeans dat je-ne-sais-quoi-gevoel wat we zo enorm kunnen waarderen in Parisiennes.

Pantalon en overhemd

Een mooie, zwarte pantalon met een wit overhemd is altijd (en voor vrijwel iedere gelegenheid) een geslaagde combinatie.

Nails

Slechte haardag (kijk hier hoe je er alsnog fabulous uit kunt zien) en niets leuks in je kast maar wel behoefte om er goed uit te zien? Als de kleur van je manicure matcht met die van je pedicure zie je er direct verzorgd uit en lijkt het alsof je wél aandacht aan je look besteed hebt. Andersom (non-matching) kan het totaalplaatje rommelig lijken.

Band shirts

De so called ‘band shirts’ gaan nooit uit de mode! Het ene seizoen style je ze wat netter af (met een kokerrok als contrast bijvoorbeeld), het andere seizoen ga je all-the-way rock ‘nd roll en combineer je ze met ripped jeans en boots. Maar verdwijnen….zal het band shirt nooit!

Wijd en smal

Als je van boven iets wijders draagt, is het mooi om je onderkant smal te houden en vice versa. Natuurlijk verandert het modebeeld hierin weleens maar de combi wijd & smal is het meest flatterend voor je lijf. En dat zal niet zo snel veranderen…

Leren rokje

Een leren rokje is een geweldige investering voor je garderobe! Tijdloos en op honderd manieren te combineren.

Skinny jeans en hakken

Zeker niet van de afdeling ‘hogere wiskunde van fashion styling’ maar misschien juist daarom (kan altijd!) wel één van mijn favoriete combo’s: skinny jeans met een mooi paar hakken. Vrouwelijk, stoer en classy.

Benen óf decolleté

Het is óf benen, óf decolleté. Nooit allebei. Tenzij je de behoefte hebt jezelf volledig in de etalage te gooien.;)

Gezegend met curves? Zo laat je ze mooi uitkomen:
> 5 styling tricks voor vrouwen met curves

Deze regels willen we het liefst direct verbannen:
> Deze fashion-regels moet je wél breken 

Gewoon met de items uit je kledingkast!
> 5 tips die je styling verbeteren zónder te shoppen