9x situaties op een vrouwenkantoor

Het klinkt altijd superleuk, een vrouwenkantoor. De redactie van MonStyle kan dit zeker beamen! Omdat het toch een hoopje vrouwen is die bij elkaar zijn gezet, ontstaan er hele leuke situaties. Bij MonStyle zijn we ons aan een aantal van deze punten wel schuldig… Whoops! 

1. Het is er nooit, maar dan ook nóóit stil
Het begint al bij aankomst en eindigt bij vertrek. Zo is het nu eenmaal, wij vrouwen praten gewoon heel erg veel. Je date van gisteravond, welke restaurants aan te bevelen zijn, die knappe man van de sportschool, noem maar op. Je collega’s horen dit ook gewoon te weten en je adviezen te geven. Punt uit.

2. Er wordt altijd wel gevraagd of er iemand tampons heeft
Bij deze vraag staat 3/4 van de afdeling altijd wel op om in hun tas te zoeken naar tampons. We’ve all been there, dus zorgen we voor een goede voorraad. 

3. De thee is niet aan te slepen
De hele dag door wordt er thee gedronken want het is lekker en dan meet je je collega’s ook nog eens in het keukentje. Wel zo gezellig!

4. De hele dag door wordt er geroepen dat er gezond wordt gegeten, totdat er iemand met het idee komt om tompoucen te kopen
De dag beginnen met een kop groene thee en healthy snacks, tijdens je lunch een lekkere salade met groenten… Maar dan rond een uur of 4 komt er iemand met ‘zin in taart’ en dus: massaal tompoucen eten! Ben toch al de hele dag gezond bezig geweest? Dan kan dit prima.

5. Interne mailtjes worden afgesloten met ‘xxx’ of ‘xoxo’
Of hier nog een reden voor is? Geen idee, dit gaat gewoon zo. Want Britt van de marketingafdeling is zo’n lieverd! (1x mee gepraat bij de printer)

6. SALE
Wanneer er iemand roept dat er SALE is bij een bepaald merk of warenhuis wordt alles even aan de kant gezet om de SALE-artikelen door te nemen. Die trui! OMG en die heels! “SAN, DIE TRUI WAAR JE HET LAATST OVER HAD IS VAN €140 NAAR €40 AFGEPRIJSD! KOPEN, KOPEN, KOPENNNN!”

7. Je collega’s jureren je kleding
Je doet geen online-aankopen voordat je collega’s zeggen of zij het wel of niet leuk vinden. WhatsApp-groepen die oorspronkelijk waren aangemaakt om “werkgerelateerde” onderwerpen te bespreken, zijn omgetoverd tot jury’s voor online-aankopen.

8. Elke date passeert de revue
“Wat is zijn naam? Hoe oud? Wat voor werk doet hij? Trouwens, wat gaan jullie eigenlijk doen? Gaan jullie ergens eten? Je moet wel ergens heengaan waar wij langs kunnen lopen! OMG, WAT trek je aan?”

9. De hele week wordt er uitgekeken naar de vrij-mi-bo
Wijn, wijn, wijn, oh en nog eens wijn. De koelkast staat er vol mee. 17:00? “GIRLS!!!!!!”

READ NEXT
Waarom vrouwen die wijn drinken betere seks hebben!
Deze beautyproducten doen hun werk tijdens het slapen
4x haarstijlen voor dun haar