Aha! Dus daarom ben je ‘doof’ tijdens het appen

Je hebt met je vriendinnen afgesproken en jullie zijn druk in gesprek, totdat je telefoon het verleidelijke geluid maakt: je hebt een Whatsapp-bericht gekregen. Je moet natúúrlijk meteen even zien van wie je hem hebt gekregen. Je beantwoordt hem even snel denk je, terwijl je het gesprek tegelijkertijd probeert te volgen.

Blijkt toch lastiger dan je dacht. Je kijkt op van je telefoon nadat je het bericht hebt gestuurd en je vriendinnen kijken je met vragende ogen aan. ‘Eeeh.. sorry, wat?’ is het enige wat je nog uit kan brengen. Tijdens het appen is multitasken echt een hele opgave, en dit is waardoor dat komt:

”Sorry, what did you say?”

De University College in Londen heeft onderzoek gedaan naar het ”doof” zijn tijdens het appen. En wat bleek? Je oren sturen in een andere situatie het geluid uit je omgeving door naar je hersenen, maar tijdens het appen gaat zacht geluid naar je hersenen, zonder dat je het écht hoort. Je hersenen zijn al bezig met het verwerken van visuele informatie (een lief appje van je crush doet gewoon veel met je en bepalen wat je terug gaat sturen is cruciaal) en dat zorgt ervoor dat je hersenen meer moeite hebben met het verwerken van de geluiden. So that’s why.

Attention please

Even snel een berichtje versturen op Whatsapp en tegelijkertijd een gesprek blijven volgen, is helaas dus echt niet mogelijk. Ook al ben je nog zo goed in multitasken, je hersenen krijgen het niet voor elkaar. We krijgen niks meer mee van wat er afspeelt in onze omgeving. Écht helemaal niets meer.

Voortaan dus toch maar niet zo rude zijn en je mobiel echt even aan de kant leggen totdat je vriendinnen zijn uitgepraat. Want stiekem vinden we het zelf ook veel fijner als iemand de aandacht heeft voor ons als we praten. (op deze 7 momenten moet je ook absoluut niet gaan appen of snapchatten.)

Wil je sneller worden in appen?
> Zo word je een pro in small talk!

READ MORE:
De 5 verborgen functies van iOS 11 die niemand kent
Je kan straks groepsbellen met WhatsApp
Instagram krijgt een geweldige nieuwe functie

 

PHOTO CREDITS: COLLAGEVINTAGE