5 redenen waarom we allemaal een siësta zouden moeten houden

In warmere landen is het heel normaal. Even een dutje doen in de middag. Dit wordt vooral gedaan in Zuid-Amerika en Spanje, het is daar overdag namelijk veel te warm om te werken.

Ze doen daarom een dutje op het warmste moment van de dag. En ook al is er in Nederland niet echt sprake van hoge temperaturen (uhmm… is het nou winter of zomer? Can you tell?), wij vinden dat we allemaal weleens zo’n dutje zouden moeten doen. En wel hierom:

1. Je kan even bijkomen van je foodbaby

We hebben er allemaal weleens last van. Iets te veel gegeten omdat je er niet vanaf kon blijven? Tijdens die vreselijke after dinner dip kan jij net zo goed even gaan liggen en een dutje doen.

2. Je verliest gewicht op een natuurlijke manier

Of je nou de hele nacht hebt liggen bingewatchen of op tijd naar bed bent gegaan; een paar extra uurtjes slaap zijn altijd mooi meegenomen. Je valt er namelijk van af! Niet alleen omdat je lichaam aan het werk is, maar ook omdat je tijdens je slaap niet kan snacken. Handig!

3. Je bent als herboren

’s Ochtends wordt je wakker met een slaapkop, maar na een middagdutje voel jij je weer helemaal als nieuw. Je bent relaxed en voelt je alsof je de hele wereld aan kan.

4. Je bent productiever

Vertel dat maar even aan je baas. Als je een dutje hebt gedaan, kan je je daarna beter concentreren en ben je veel productiever.

5. Je bent even weg van het scherm

Aan het einde van de dag hebben we allemaal vierkante ogen en ook al ben je weg van je bureau, zelfs dan kijk je nog naar je scherm. Van de televisie, telefoon of iPad. Goed om even een dutje te doen en je ogen te laten rusten.

PHOTO CREDITS  GIPHY

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites