Alles wat je wilt weten over zijde

Gotta love silk! Door de glans van de weving geeft het een instant-chic upgrade aan je kledingstuk. Maar, zijde is een stof met een gebruiksaanwijzing en je dient er dan ook met zorg mee om te gaan. Maar hoe dan? Dat lees je in ons zijde-guide naar succes.

Wasvoorschriften
Zijde kun je het beste kort wassen in lauw warm water met speciaal wasmiddel dat enkel bestemd is voor zijde. Door de kwetsbaarheid mag het niet gewreven, geborsteld, gewrongen of gecentrifugeerd worden. Gebruik ook geen wasverzachter, ontvlekker of bleekmiddel. Zijde kun je het beste strijken terwijl het nog vochtig is. De beste manier is dan om een lauwwarm strijkijzer te gebruiken en aan de binnenkant van je kledingstuk te beginnen.

Draagvoorschriften
Door z’n soepelheid valt zijde vaak mooi om je lijf heen. Wel wordt aangeraden om zijde nooit direct op de huid te dragen. Wanneer er zweetvlekken in de stof komen, gaan deze kringen er moeilijk weer uit. Andere producten die de stof kunnen verpesten zijn deodorant, haarspray en alcohol.

Onze favourites in het dragen van zijde
Sjaaltjes
Zijde sjaaltjes zijn fijn om je outfit te upgraden. Natuurlijk “gewoon” om je hals of in je haar en om je pols. Ben jij een echte creatieveling? Het dragen van een sjaaltje als riem is dan ook een fijne manier om je broek eruit te laten springen! Winning!

Blouse
Een zijde blouse is tijdloos en altijd chic. Je kunt ‘m dragen naar je werk, een etentje of naar een gezellig avondje met vrienden.

Bomberjack
Bomberjacks zijn it dit seizoen. Dus waarom niet kiezen voor een zijde variant? Ben je helemaal into the hype? Kies dan voor een bomberjack met opgenaaide versieringen voor een extra touch.

Pyjama
Natuurlijk kennen we allemaal de zijden pyjama’s. Sinds een jaar is het helemaal hot en ook wij konden niet achterblijven. Het geeft instant sexyness in bed en voelt lekker zacht aan. 

Negligé
Als we zeggen dat een zijde pyjama onze favoriet is, kan een negligé natuurlijk niet uitblijven. Want als er iets is waar we ons sexy in voelen, is het wel een zijde negligé, right guys?

READ NEXT: 


>

Zijde

sjaal // blouse // bomberjack GANT // t-shirt // camiset H&M