Always on the go? Dit is het meal preppen 3 stappenplan!

Wat doe je als je altijd druk en onderweg bent en je vaak laat verleiden door de heerlijke geuren van de bakker of de frietkraam? Juist: meal preppen! Ik hoor vaak dat mensen het voorbereiden en meenemen nogal een ding vinden. Maar met de juiste planning zijn er alleen maar voordelen!

Meal preppen is super easy. Zeker met dit stappenplan:

Stap 1 (maximaal een uur per week):

Reserveer 1 uurtje per week om een boodschappenlijstje te maken en boodschappen te doen. Wil je weten wat je moet kopen? Check mijn blog over food essentials!

Stap 2 (maximaal een uur per week):

Reserveer 1 uur per week in de keuken om bijvoorbeeld de heerlijke havermout muffins te maken of alvast een stukje kip te bakken, koken of grillen en eventueel alvast wat groente (voor je salades) voor te snijden. Tip: tijdens het bereiden van je avondmaaltijd kun je heel makkelijk wat extra groente bereiden of snijden voor de volgende dag. Je staat tenslotte toch al in de keuken!

Stap 3 (maximaal 10 min):

Omdat je er al ongeveer 2 uur aan voorbereiding op hebt zitten, kost stap 3 je maar maximaal 10 min per dag. Neem je dagplanning door bij het opstaan en bedenk hoeveel maaltijden en snacks je nodig zult hebben. Om deze voorraad mee te nemen gebruik ik vaak mijn sporttas. Maar een mooie grote shopper doet het ook goed. Je kunt je salade natuurlijk meenemen in een Tupperware bakje. Maar laten we eerlijk zijn, die zien er heel onaantrekkelijk uit. Een masonjar biedt uitkomst! En zeg nou zelf, hoe gezellig ziet deze salade in een pot er uit? De overnight oats doen het trouwens ook goed in deze masonjar voor breakfast on the go. Een belangrijk bijkomend voordeel: glas is beter voor het milieu én beter voor je gezondheid.

De schade per week? Je hebt nog geen 3 uur per week totaal nodig voor meal preppen. En dat is volgens mij een zacht prijsje voor je killer bikini body.

Succes met het meal preppen en tot volgende week!

Liefs, Cil